Šta cveće kao poklon može da „poručuje“?

Svi volimo poklone i uživamo u njima, neko naravno zbog samog poklona, ali ipak najviše zbog pažnje koja se njime ukazuje. Pažnja je u stvari ono najvažnije u svemu, jer nebitno je šta je poklonjeno i u kojoj je to vrednosti. Da je zaista tako, najbolje dokazuje cvećem kao poklonom koji svi vole i koju uvek oduševi, iako je ovo uglavnom poklon koji je pristupačan finansijski, ali nosi sa sobom veliku pažnju i ljubav. Međutim, cveće kao poklon uvek pručuje, pa čak i nesvesno, na neku određenu poruku. Sve zavisi od načina na koji je aranžirano, odabrane boje ili samoe vrste cveća, ovo su neke od najvažnijih poruka koje cveće kao poklon može da kaže osobi koja ga dobija, a sve samo na osnovu boje koja je odabrana – zato pažljivo birajte sledeći put.

Belo cveće

Bela boja uvek ima jedno određeno značenje, a to su nežnost, čistota, sloboda i opuštenost, zbog čega se ovakvo cveće uglavnom poklanja članovima porodice, prijateljima i uopšte bliskim ljudima sa kojima delite jake emocije, a da one nisu proistekle iz neke strasti. Iz razloga što uvek tako i gledamo porodicu, prijatelje i ostale drage osobe, onda za njih čak i nesvesno biramo belo ili cveće u sasvim svetloj boji, budući da želimo na tom nesvesnom nivou da im poručimo svoje emocije i razmišljanja, a cveće kao poklon u bilo kojoj prilici odlično tu poruku prenosi.

Crveno cveće

Ovde je već sve svima jasno, zar ne? Crvena, boja strasti, žara, jakih emocija, kada se pretoči u cveće, ne moraju to uvek biti crvene ruže, već bilo koja druga vrsta cveća, ide u ruke emotivnog partnera sa kojim se dele kao najnežnija, tako i najstrasnija osećanja. I upravo ono poručuje svu tu ljubav, žudnju i potrebu jedne osobe za drugom, a to je rezultiralo da pojedinim praznicima muškarci uvek uzimaju cveće za poklon, a to po običaju budu baš te crvene ruže.

Roze cveće

Pre nego se dođe do koraka da se crveno cveće nađe u ulozi poklona partneru, postoji onaj period simpatisanja, udvaranja, kada je sve na samom početku. E baš tada, a cveće treba uvek poklanjati, pa i kada nekoga znate samo dva dana, cveće u roze boji ima veliku ulogu. Ono iksazuje upravo tu simpatiju, početnu privlačnost, sva ta romantična osećanja koja postoje na početku u svom najjačem obliku, što će svaka devojka prepoznati kroz samo jedan cvet u nežno roze nijansi.

Šareno cveće

Kada u svom okruženju imate osobu koja se po mnogo čemu izdvaja iz mase, koja je nekako različita u svojim načinima ponašanja, reagovanja, možda poslovanja ili samo u svom izgledu, onda je potrebno svojim poklonom da ispoštujete tu različitost koja je i karakteriše. Takav poklon mora da poručuje da obožavate to izdvajanje od svih, tu posebnost, te da je ona ono što volite kod te osobe, a sveće kao poklon je savršen način da to i uradite. Skupljene različite vrste cveća, različitih boja, objedinjene u aranžmanu koji je neobičan, upravo će nositi takvu poruku i to na najispravniji mogući način, a pažnja koja se time prenosi ne može da se meri ni sa čim drugim.

Kada se svi računi na kraju svedu, možemo doneti jedan odličan zaključak, a to je da cveće kao poklon, odabrano na pravi način, može da bude jedini, ali i sasvim dovoljan poklon, jer ima svoju poentu, zar ne?

Idealne poklone možete da pronađete na sajtu, www.dunjincvet.com.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *