Spisak obaveznih stvari za vikend putovanje

Kada se putujete samo na dva ili tri dana, onda treba da se potrudite da ponesete što manje stvari. Tako će i vama biti lakše, ali i osobi sa kojom idete. Ne morate da nosite mnogo glomazne stvari, da se preopterećujete nekim sitnicama.

Važno je da samo opustite i da uživate. Ipak, znate da neke stvari treba da imate uvek uz sebe, posebno ako idete na aktivan odmor, odnosno na neku vrstu avanturističkom putovanja.

Ranac pod broj jedan

Vrlo je važno da kada idete na neku vrstu aktivnog odmora ili avanturističkog putovanja, gde se podrazumva da ćete mnogo šetati i slično, onda treba da ponesete ranac. U rancu ćete držati sve potrebne stvari i najlakše će biti da nosite ranac.

Torbe nisu praktične. Koliko god one bile velike i imale prostora za sve vaše sitnice, jednostavno, one će vam biti jako naporne. Naime, torbu uvek nosite na jedno rame, kada je prenatrpana, teža je i apsolutno nepraktična. Samo ćete se još više umoriti. Ranac je zato jednostavniji i nećete osetiti toliki pritisak i napor kada njega nosite, jer vam nije samo jedna strana tela opterećena.

Adekvatna obuća, patike i čizme

Obavezno morate da ponesete bar minimum dva para obuće. To pre svega treba da budu patike. Patike moraju da budu udobne, ali i da ispunjavaju neke kriterijume za avanturistička putovanja. Naime, bilo da su muške patike ili ženske patike, one moraju da imaju dobar đon, koji bi trebalo da bude deblji.

Takođe, dobra opcija bi bila da se odlučite za duboke patike, jer će vas one više zaštiti, kako od hladnoće, tako i od loših vremenskih prilika i vlažnog tla. Nike patike imaju veliki izbor dubokih patika, sa debelim đonom, koje su vrlo kvalitetne i koje mogu da vam posluže za ove prilike. Dobra stvar kod ovih patika, jeste što ćete i posle moći da ih nosite u raznim situacijama.

Veliki izbor kvalitetne obuće, muških i ženskih patika kao i cipela, možete pronaći ovde. Sportizmo je tu da odgovori na sve vaše zahteve i izađe u susret svim vašim potrebama.

Obične i vlažne maramice

Vrlo je važno da kada god krenete na avanturistička putovanja ponesete i maramice. I to i vlažne maramice i obične. Kada šetate po planinama, šumama, pored reke ili bilo gde drugo, uvek će vam to biti potrebno.

To nikako ne smete da zaboravite. Kada god se dogodi nešto, to je prvo što će vam biti potrebno.

Oprema za prvu pomoć

S obzirom da smo na početku rekli da ne treba da nosite previše stvari, isti je slučaj i kada govorimo o opremi za prvu pomoć. Naime, sve što će biti potrebno da ponesete jeste neka osnovna oprema. Naime, možete da ponesete zavoj, gazu, makaze, sredstvo za dezinfekciju i slične sitnice.

Avanturistička putovanja sa sobom nose rizik od određenih povreda. Ne moraju to da budu rizične povrede, ali mogu da se dese ogrebotine i slično, a to je potrebno da se odmah sanira, kako ne bi došlo do veće infekcije.

Sat, punjač za mobilni telefon, kompas, štap za penjanje

Važno je da uvek imate baterije i da u svakom trenutku možete nekog da pozovete, zato nikako nemojte punjač da zaboravite. Dalje, sat će vam biti potreban, ukoliko se dogodi neki problem sa telefonom, da biste uvek mogli okvirno da znate koliko ima sati i kako biste pre nego što mrak padne stigli na neku bezbednu lokaciju. Kompas je takođe dobra stvar, ukoliko planirate da malo lutate, a za to će vam dobro doći i štap za penjanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *