Skockajte izgled ugaone garniture sa ostatkom dnevne sobe

Ukoliko imate nameru da ove godine promenite samo jedan komad u svom enterijeru, stručnjaci predlažu da to bude izbor ugaone garniture za dnevnu sobu.

Ovaj stejtment komad nameštaja u samo jednom potezu može u potpunosti izmeniti čitav prostor, a ukoliko ga pametno odaberete u skladu sa svim elementima koje već posedujete, biće i veoma pametna investicija.

Ugaone garniture za minimalističke prostore

Minimalistički prostori u klasičnim braon-bež i crno-belim varijantama veoma su zahvalni za uređnje i razne promene i kombinacije. Tako ni izbor ugaone garniture za Vas neće biti previše težak zadatak.

Kada su u pitanju boje, krećite se između bele i crne, odnosno bež i braon varijante. Jednobojnost se podrazumeva. Eventualno, u crno-belim prostorima možete birati i sve nijanse sive.

Kao posebno osveženje, možete birati ugaone garniture sa jastucima u nekoj drugoj boji, koji će činiti i poseban detalj u prostoru. Tu se možete kretati između drečavo zelene i malina nijanse. Obe se dobro uklapaju uz crne i bele ugaone garniture, dok će za bež i braon verzije dobar izbor biti zagasita crvena.

Kada kombinovati dezenirane ugaone garniture

Iako sve manje popularne, dezenirane ugaone garniture mogu itekako uneti dinamiku u prostor, te od njih ne treba bežati.

Ako želite da ostanete u trendu i istovremeno osvežite dnevni boravak, birajte apstraktne šare. Pod uslovom da igrate na sigurno, birajte i crno-belu ili bež-braon kombinaciju boja ugaone garniture.

Za one malo hrabrije preporučuje se eksperimentisanje sa nešto življim bojama koje se odlično slažu uz neutralnu boju zidova i nameštaj koji je sav u jednoj boji. Tako ugaone garniture sa bledo-roze i prugama u boji maline mogu biti fenomelan komad u Vašem dnevnom boravku i celu prostoriju učiniti veselijom.

Pored u potpunosti jednobojnog nameštaja, za ostale elemente u prostoru birajte isključivo belu ili bež.

Zašto je siva boja najzahvalnija

Siva je postala MUST HAVE boja u enterijeru u svakom smislu – sve njene nijanse prvo su birane za zidove, pa nameštaj, a sada nam dolaze i kao glavni tonovi za ugaone garniture.

Ako se plašite da ne pogrešite prilikom izbora, znajte da sa sivom nema greške. Ona se sjajno uklapa u sve enterijerske stilove, i odlično slaže i sa belom i sa crnom i braon bojom nameštaja.

Njenu nijansu birajte u zavisnosti od osvetljenosti prostorije – za slabo osvetljene prostore dobar izbor biće svetlije sive ugaone garniture, čak i one u kombinaciji sa belom (jastuci ili sedalni deo).

U kakve prostore se dodaju kožne ugaone garniture

Kožne ugaone garniture već odavno ne predstavljaju broj 1, ali svakako opstaju na enterijerskoj sceni.

Ove sezone biće svedene na svoja retro izdanja, poput braon kože u vidu vintidž ugaone garniture sa dugmadima i „izgužvanim“ delovima na naslonu i podeljenog sedalnog dela.

Velike ugaone garniture – isključivo u velikim dnevnim sobama, kako ne bi „progutale“ prostor – mogu istrpeti i belu ili bež veštačku kožu. Crna koža se ne preporučuje ove sezone.

Kada su forme u pitanju, pod uslovom da ne birate vintidž verziju, okrenite se u potpunosti ravnim pravougaonim oblicima bez detalja i podele sedalnog dela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *