Skockajte budžet za zip-line na reci Tari

Zip-line je sve popularniji način da provedete vreme. Izleti su različiti, neki vas vode u prirodu neki u nove gradove i neotkrivene atrakcije, a neki mogu da ukombinuju oba. Zip line je jedna od takvih aktivnosti i to je razlog zašto se mnogi odlučuju da ga isprobaju, i to baš u Crnoj Gori na reci Tari.

Mnogi čak i kažu da je zip – line danas ono što je nekada bio bandži džamping. Iako i dalje popularan, bandži je u velikoj meri zamenjen od strane zip lajna.

Međutim šta je uopšte zip-line?

Zip-line je prelazak ili bolje rečeno premošćivanje dve razdvojene strane prirodnog ili veštačkog karaktera. Okej, da ovo ne bi zvučalo kao definicija iz fizike, najbolje rečeno zip line je klizanje preko čeličnog užeta sa jedne na drugi kraj „razdvojenih strana“. Nekada su te strane dve visoke zgrade gde se užetom i opremom sa koturom na koju ste povezani, premošćuje prostor između zgrada, dok je nekada (najčešće) u pitanju premošćivanje dva brda, planine ili dve strane jednog kanjona, kao što je slučaj kada je u pitanju zip-line iznad kanjona reke Tare kraj Mosta na Đurđevića Tari! Za zip-line, Tara canyon je verovatno najbolje mesto koje ste mogli da odaberete. Evo i zbog čega

Adrenalinski naboj

Okej, ne bi se moglo reći da je zip-line kao rekreacija zapravo i sport, pošto se njime može baviti svako ako se odluči da poseti željenu destinaciju i kontaktira organizaciju koja organizuje zip-line na željenoj lokaciji. Ipak, reklo bi se da je zip line odličan način da se rekreirate. Jedan od razloga za ovo je to što ćete doživeti adrenalinski naboj kao nikada do sada. Upravo taj adrenalinski udar koji se oseti prilikom spusta, može svrstati zip line u ekstremne sportove.

Pored ovoga, odlično ćete se provesti i na barem jedan dan ćete promeniti svoje svakodnevno okruženje. Pritom, na ovakve izlete ćete najverovatnije ići sa društvom sa kojim ćete prepričavati fantastične doživljaje.

Prilika da upoznate prirodu naših prostora

Koliko često se zapravo odlučujete da otkrijete prirodne lepote i blagodeti prirode koja nam je na dohvat ruke? Koliko često ćete se pre odlučiti da otputujete u inostranstvo, pre nego što upoznate šta to naša priroda krije, kakve kulturne i istorijske znamenitosti posedujemo i kakva arhitektonska zdanja krase krajolike Balkana? E pa odlazak na zip-line kod čuvenog Mosta na Đurđevića Tari, je kao stvoren za to, pošto je upravo ovde, na tromeđi naše tri zemlje, mesto gde postoje najlepše prirodne kreacije.

Mnoštvo je oblasti koje su pod specijalnom zaštitom države kao prirodna dobra od velike važnosti. Primer jeste i sama reka Tara koja je toliko čista da se voda može piti direktno iz vodotoka, što potvrđuje i činjenica da je velikim delom reka Tara zaštićena kao deo Nacionalnog parka Durmitor u Crnoj Gori. Iskoristite sve ove prilike kada već odete u Crnu Goru na putovanje.

 

Druge aktivnosti u prirodi koje su na samo korak od vas

Pošto se već nalazite na ovom mestu, budite svesni da postoje mnoge druge mogućnosti da se rekreirate. I to na onaj pravi, sportski način! Samo neke od njih su rafting rekom Tarom kao jednom od najpopularnijih reka za rafting u celokupnoj Evropi. Tu je i sve popularniji canyoning kroz prelepe kanjone Bosne i Crne Gore, ali i kruziranje rekom Drinom i mnogo toga drugog.

Da li Vam je skoro sinulo da isprobate jahanje konja? Evo još jednog dobrog predloga pošto ne samo što ćete moći da jašete konja, već ćete to raditi na planini Durmitor i na njegovim prelepim proplancima. Spremite se za avanturu.

Prilika za city break odmor

Znajte da kada se uputite na zip-line na reci Tari, i ako poželite da ukombinujete još neku zanimljivu aktivnost, imate priliku dao boravite u popularnim rafting kampovima nekoliko dana, te se možete u potpunosti opustiti. Ovo je jedan od najzanimljivijih načina da provedete kraći vikend. Zašto ne biste odmorili od gradova i otišli da barem na kratko slušate kako se čuju cvrčci, da bez smetnji posmatrate noćno nebo prepuno zvezda i da se ponovo družite sa ljudima oko logorske vatre, uz pesmu i dobru hranu?

Za kraj možemo reći, da je zip-line odličan način za savladavanje straha od visine. Istina je, biće vam potrebno vreme da se odlučite da napravite taj korak i otpočnete zip line spust, ali trenutak kada konačno prevladate strah od visine, menja svaki neprijatan trenutak! Uživajte!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *