Skockajte budžet za Maldive (egzotična turistička destinacija Južne Azije)

Izvor slike: www.TT-Group.NET

Egzotičnost u putovanjima često se vezuje za pojedine turističke destinacije koje obiliju nesvakidašnjim prizorima u dalekim predelima turističke ponude.

Maldivi  – geografski opis, opšti podaci

 

Romantičnost tropskih krajeva pod oazom sunca. Ovako bi zvučao najkraći opis ovog letovališta ali sigurno bi bila šteta zadržati se na ovoj jednoj rečenici. Da se osvrnemo prvenstveno na geografski opis.

Maldivi ili Maldivska ostrva su ostrvska država u Indijskom okeanu koju sačinjava dvostruki lanac od 26 atola orjentisanih ka severu i jugu izvan indijskih Lakšadvipskih ostrva, između ostrva Minikoj i arhipelaga Čagos. Svoj daleko poznati šarm i lepotu ova zemlja stacionira u Lakadivskom moru.

Prosečna temperature vode je 27º C, dok se vidljivost pruža na čak 50 metara.

Maldivi imaju po zadnjim dostupnim podacima iz 2014. godine 341.356 stanovnika.

Glavni grad Maldiva je Male koji broji oko 100.000 stanovnika. Što se tiče političkog uredjenja, Maldivi imaju parlamentarno uredjenje sa predsednikom vlade i predsednikom republike. Što se tiče veroispovesti, većina Maldivaca su sunitski muslimani.

Tokom svog istorijskog razvitka Maldivi su večito bili na meti mnogih osvajača. To je uslovilo i da se prvo odmaralište izgradi tek 1972. godine i tada datiraju počeci razvoja turizma na ovom ostrvu.

Dar prirode – oaza večnog sunca

Klima na ovom ostrvu je vrela i vlažna. Blizina indijskog okeana je kao rezervoar toplote i polako tokom čitave godine otpušta tropsku vrelinu.

Temperatura tokom cele godine se kreće izmedju 24º i 33º C, tako da ovu zemlju možemo okarakterisati kao „zemlja večitog sunca“. Čisto i bistro more sa predivnim plažama otkriva opis o netaknutoj i još uvek potpuno ne istraženoj prirodi.

Tišina i mir sa predivnim prirodnim darovima postali su glavna atrakcija za sve turiste koji u ovoj dalekoj ostrvskoj državi dolaze da se odmore i opuste. Nesvakidašnji kolorit i užitak pružaju predivna ostrva sa palmama i prelepim belim plažama.

Ne treba zaobići ni neobične bungalove na vodi kao i na plaži. Takodja ova ekskluzivnost prirode postaje privlačna i za ekskluzivne goste, bogate i uticajne biznismene, ljude iz svetskog šou biznisa.

Maldivi su prepuni nesvakidašnjih i neobičnih prizora i pogleda, sve odslikava prizore kao iz najlepših snova.

Mnogo luksuza, lepote, čistoće se sreće na svakom koraku i to opravdava epitet „Raj na zemlji“ koje ovo ostrvo godinama unazad nosi kao krunu na glavi.

Podvodni svet je, kao i sve na ovom ostrvu, spektakularan. Da bi zaokružili ovu spektakularnost napomenućemo i nezaobilazni podvodni restoran, gde uz užitak predivne kuhinje možete posmatrati čitav svet stanovnika mora. Ovaj jedinstveni restoran koji je Njujork Tajms proglasio najboljim restoranom na svetu nalazi se na Alif Daal atolu i smešten je na dubini od pet metara.

Jedna od prepoznatljivosti i užitaka jeste da ovaj restoran možete rezervisati za venčanja.

Hotelski smeštaj je široke ponude, postoje sve kategorije hotela sa svim mogućim uslugama u ponudi.

Bogat meni, ukusnih i predivnih specijaliteta sa nezaobilaznim predivnim pogledima su kruna obilaska ovog zaista nesvakidašnjeg letovališta. Kada već pominjemo letovalište, leto je ovde preko cele godine “ na straži” pa postoji mogućnost letovanja i zimi.

Doček Nove godine i Božića na nekoj od najlepših plaža predstavlja izazov za sve ljubitelje dobrog ukusa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *