Šest predloga kako da napravite čoker

Čoker je trenutno jedna od najpopularnijih ogrlica među mlađom populacijom. Koliko god to nekome smetalo, većina cura ih sa ponosom nosi i savršeno im pristaje. Čokere možete nositi uz bilo koju odevnu kombinaciju, bilo da ste više sportski ili elegantnije obučeni.

Čokeri nekada mogu da utiču na seksipil osobe, ali i da utiču na njenu elegantnost. Ne mora svaki čoker da bude provokativan, već može da bude vrlo sveden i da se sasvim stopi sa vašom odevnom kombinacijom. Čoker može biti bilo šta i možete ga napraviti za deset sekundi. Ukoliko su u pitanju komplikovaniji čokeri, onda će vam biti potrebno malo više vremena, ali ne preivše.

Čoker od pertle

Tanki crni čoker oko vrata, napravljen od najobičnije pertle može da deluje vrlo efektno. Potrebno je da samo izaberete pertlu koja nije izgubila boju, koja je čista i da je jednostavno vežete oko vrata. Za ovu vrstu čokera biće vam potrebno svega deset sekundi. Međutim, na pertlu možete dodati i neki određeni privezak, a to čak može biti i minđuša. Zapravo to može biti bilo šta od repromaterijala za nakit, poput perlica, kamenčića, biserčića. Sve što dodate samo će pojačati efekat.

Čoker od teksasa

 Za ovu vrstu čokera će vam biti potrebno malo više od deset sekundi. Naime, za početak je jako bitno da pronađete one farmerice ili deo teksas odeće koja vam više ne treba. Secnite jedan komad, isprobajte na vratu koliko vam je potrebno, zatim ušijte jedno dugnem sa jedne strane, a sa druge napravite rupu. I eto – gotov i drugi čoker. Nemojte brinuti ukoliko končići počnu da se vide, to će samo vizuelno napraviti još bolju sliku i taj čoker će biti jedinstveniji i bolji. Debljinu sami birate. Možete čak napraviti i nekoliko tanjih teksas čokera i onda ih sve zajedno staviti na vrat. U ovom slučaju na neki od njih možete dodati i neki od predthodno spomenutih repromaterijala za nakit radi boljeg utiska.

Koža je uvek i svuda u modi

Kožni čokeri apsolutno dominiraju i zato treba i ovo da isprobate. Isto kao i u prethodnom slučaju treba naći neki kožni komad od kojeg možete da napravite čoker. Ono što je bitno u ovom slučaju jeste to da kožni čokeri uglavnom zahtevaju i određenu vrstu priveska. Od repromaterijala za nakit dobro će vam uz kožni čoker ići privezak lista, deteline, biserčića, cirkona i slično. Znači, ukoliko pravite čoker od kože onda se potrudite i da ga malo ukrasite drugim detaljima. Repromaterijala za nakit ima na pretek, tako da ne morate da birnete da li ćete naći ono što vama odgovara.

Vezeni čokeri

Ručno rađeni vezeni čokeri su već malo više komplikovaniji. Za to će vam biti potrebna pomoć osobe koja se razume u tu materiju. Ukoliko vaše bake ili mame znaju da vezu, onda će vam one biti savršena pomoć. Vi samo treba da smislite ideju tačnu, a one će nastaviti i završiti posao. Kao što je i slučaj sa kožnim čokerom, tako i vezeni čokeri zahtevaju neku vrstu repromaterijala za nakit. Pored osnovnih sajlica, zakački, treba da sadrže i neke cirkone, biserčiće i slično kako bi bili što više originalniji. Pored klasičnih pozamanterija, repromaterijale za nakit, između ostalog i čoker možete naći i poručiti preko internet prodavnice. Veliki broj pozamanterija se odlučio za izradu internet prodavnice kako bi olakšali svojim potencijalnim kupcima potragu za neophodnim predmetom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *