apartmani beograd

Saveti kako provesti nezaboravan vikend u Beogradu a da ne potrošite mnogo

Beograd je grad koji privlači sve više turista, kako domaćih tako i stranih. Ali to nije bez razloga, jer ovaj grad se može pohvaliti svojom bogatom istorijom, ali i savremenim načinom života. Zato, bez obzira da li ste Beograđanin, ili želite da posetite ovaj grad, evo kako da provedete vikend koji ćete dugo pamtiti.

Smeštaj u Beogradu

Jedno od glavnih stavki oko kojih treba da se pobrinete ukoliko dolazite u Beograd je smeštaj. Iako većina ima rodbinu ili prijatelje u ovom gradu kod kojih mogu da odsednu, možda bi sada trebalo da napravite presedan.

Zašto ovog puta ne biste iznajmili smeštaj u Beogradu? Na primer, apartmani Beograd su odlično rešenje. Pre svega, apartmani Beograd su pristupačni, a sa druge strane ne morate nikoga da obavezujete da vam oslobodi krevet u svojoj kući. Iznajmljivanje ovakvog smeštaja će vam pružiti punu komociju i mir.

Takođe, apartmani Beograd imaju odličnu poziciju, tako da možete bez problema da posetite bilo koji deo grada. Ovi moderno opremljeni apartmani sigurno će vam pružiti maksimalnu udobnost i odmor. A ukoliko ste planirali da istražite Beograd, odmor će vam biti i te kako potreban.

Obilazak grada

Kada upoznajete neki grad, važno je da osetite njegov duh. A to je najbolje ukoliko prošetate ulicama jezgra grada. Tu na jednom mestu možete sagledati istoriju ovog predivnog grada. Tako ako želte da se vratite u daleku prošlost, prošetajte Kalemegdanom, ili obiđite podzemne lagume i tunele koji se nalaze ispod grada. Zatim, prođite Balkanskom ulicom, ili Skadarlijom i udahnite život iz 19. i 20. veka, prođite ulicama kojima su koračali Nušić, Jakšić, Zmaj, Andrić… Pokušajte da oslušnete duh tog vremena.

Takođe, ukoliko želite da uživate u pogledu na reku, onda doživite Beograd iz drugačijeg ugla. Iskoristite priliku i idite na krstarenjem Savom i Dunavom. Prizori koje ćete videti i doživeti vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

A ukoliko biste voleli da obiđete Beograd u pratnji vodiča, a mrzi vas da hodate, onda se možete provozati turističkim autobusima. Ovi autobusi će vam pomoći da obiđete sva najvažnija mesta, a vodiči su tu da vam ukratko objasne zašto su ta mesta značajna za ovaj grad.

Nezaobilazni noćni život

Mladi turisti se iz Beograda uvek vraćaju puni utisaka. A jedan od glavnih razloga za to je noćni život ovog grada. Naime, poput mnogih svetskih metropola, Beograd se zaista može pohvaliti bogatom ponudom kada su izlasci u pitanju.

Ukoliko želite da doživite boemski život, posetite neku od poznatih beogradskih kafana u kojima su se skupljali intelektualci 19. i 20. veka. Uz starogradsku muziku na uvce sigurno ćete uživati.

Ali, Beograd nudi i odličan provod za one koji uživaju u klubovima. Naime, tokom leta su posebno atraktivni splavovi u kojima možete čuti najrazličitije muzičke pravce. Zato je na vama da se raspitate i posetite ona mesta koja vam se učine najzanimjivijim.

A u slučaju da želite uveče da se opustite i proćaskate sa prijateljima, onda posetite neki od brojnih barova i kafića. Uz prijatnu atmosferu i muziku sigurni smo da ćete napuniti baterije za sledeći dan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *