Putovanje u Rim bez velikih troškova

Odlazak na putovanje često može biti beg od svakodnevnog ustaljenog načina života i provođenja vremena u poslovnim i privatnim obavezama. Rim je prava destinacija za to – odmor uz opuštanje, bajkovite obilaske i upoznavanje svetski poznatog grada severa Italije.


Glavna dilema kada govorimo o putovanju jeste da li odabrati turistički aranžman sa predviđenim vidom prevoza, smeštajem, obilascima i fakultativnim izletima, ili u samostalnoj režiji. Prednosti odlaska na putovanje u Rim u sopstvenoj organizaciji su brojne, i uglavnom se ogledaju u maksimalnoj slobodi kada su u pitanju svi predviđeni izbori za uspešan put.

Izbor vida prevoza za putovanje u Rim – avio saobraćaj

Jedna od bitnih odluka kada se radi o odlasku na putovanje u Rim jeste izbor vida prevoza. Preporuka danas svakako je avionski saobraćaj. Avio karte Beograd Rim su popularne, pa se u cenovnom rangu više pozicioniraju, mada paralelno sa tim postoje „low cost“ kompanije kod kojih su letovi do Rima znatno jeftiniji. Prednosti avionske mreže jeste pouzdanost i sigurnost prevoza putnika, kratko vreme trajanja putovanja, usluge čuvanja i prevoza prtljaga, usluge tokom vožnje avionom i slično. Cena avio karte Beograd Rim je oko 150 evra, dok kompanije koje zaračunavaju niske cene i pogađaju veći obim prometa, čine da letovi do Rima budu i dvostruko jeftiniji.

Avio karte Beograd Rim daju mogućnost da od domaćeg aerodroma „Nikola Tesla“ do neka od tri moderna rimska aerodroma stignete bezbedno za manje od nekih dva sata. Beograd Rim avion nudi pristupačnije cene za kupovinu povratnih avionskih karti, zatim za polaske ili povratke u vansezonskim ili manje popularnim terminima. Pored toga, avio karte Beograd Rim se razlikuju i u zavisnosti od odabrane klase – ekonomske, ili biznis. U biznis klasi karta bude i više od tri puta skuplja, prvenstveno zbog udobnosti, često i neprisustva drugih putnika, ali i pratećih usluga avio kompanija.

Turističke atrakcije u Rimu – odabir poseta

Rim je grad koji je bogat slikarstvom, modom, kvalitetnom kuhinjom i pićem, muzikom, istorijom i kulturom. Ukoliko se odlučite da u samostalnoj režiji posetite ovaj grad, važno je da unapred isplanirate šta sve želite da posetite. Mnoštvo je crkvi, katedrala, trgova, restorana, muzičkih događaja, izložbi i galerija, ali i mnogo drugog sadržaja. Važno je da organizujete svoje vreme tako da imate vremena za odmor i opuštanje, ali i sticanje bogatih kulturnih, istorijskih i umetničkih iskustava. Ono što je dodatno česta činjenica jeste da su karte za fakultativne izlete i ulaznice povoljnije ukoliko se radi o grupnim posetama.

Ono što treba da bude na spisku obaveznog obilaska jesu: amfiteatar na otvorenom – Koloseum, Španski i Trg Venecija, Mikelanđelov trg Kampidoljo, crkva Svetog Petra, Tivoli, čuvene fontane, parkovi i vrtovi, kao i tržni centri – skupoceni dizajnerski komadi i mnogo toga drugog. Velike dopadljive vile nalaze se u samom srcu Rima su Vila Borgeze, Vila Torlonija i Vila Alda, koja ima izgled kao jedan od najvećih parkova u Rimu. Svaki izlet, obilazak ili večernji izlazak može zahtevati da uzmete taksi, ili putujete javnim prevozom, pa je dobro da budete upoznati sa razvijenošću saobraćajne mreže, stajalištima za metroe, trolejbuse i autobuse.

Putovanje je idealna je prilika za turističke obilaske, odmor ali i odličan noćni provod. Ukoliko raspolažete slobodnim vremenom, dobra odluka je da samostalno organizujete svoju pustolovinu, bez naknade turističkim agencijama, a da svaki provedeni minut bude po vašoj želji i volji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *