Prikladni i jednostavni pokloni i gestovi za osmi mart

Da li su žene ravnopravne sa muškarcima danas i da li je moguća ravnopravnost polova neka su od pitanja koja možemo svakodnevno da postavljamo i da uvek dobijamo različite odgovore i suprotstavljene stavove.

Međutim, pored toga što osmi mart treba da bude dan kada svake godine treba da utvrdimo šta se to u prethodnih godinu dana promenilo u pogledu položaja žena i da li se njihov položaj u društvu popravio, takođe treba da našim dragim damama damo do znanja da bez njih naš život ne bio isti i da im se zahvaljujemo na tome. Zato, kada je u pitanju poklon za osmi mart, ne treba preterivati. Važno je da uvek imate na umu šta se tog dana proslavlja i tako nikada neće pogrešiti u odabiru poklona.

Napravite sami poklon

Žene cene pažnju, originalnost, kreativnost, a vi i te kako možete to na vrlo jednostavan način da joj  priuštite. Zašto vaš poklon za Osmi mart za nju ne bi bile ručno napravljene minđuše ili ručno napravljena ogrlica? Postoje radnje koje prodaju te sitnice od kojih mogu nastati divni komadi nakita.

Vama će biti zanimljivo dok se budete bavili izradom divnih minđuša za vašu voljenu osobu, a onda će vam biti veoma drago kada budete videli te minđuše na njoj. Vaša draga osoba će će se oduševiti poklonom, jer će znati da ste se vi potrudili oko toga, a ujedno će biti veoma srećna jer će to biti u potpunosti unikat. Ovaj poklon za Osmi mart može biti idealno rešenje kako za vašu partnerku, tako i za vašu majku, sestru ili drugaricu.

Spremite večeru partnerki i pozovite njene drugarice

Ovo može da bude vrlo interesantan poklon za Osmi mart. Ukoliko niste preterano vešti u kuhinji, onda možete naručiti hranu, lepo je postaviti i aranžirati, a onda ostaviti vaše dame da uživaju u večeri.

Ovo će oduševiti ne samo vašu partnerku, već i njene drugarice. Na taj način vi pokazujete koliko vam je stalo da ona bude srećna i da uživa i da cenite njeno vreme, kao i da cenite njene prijatelje.

Napravite buket njenog omiljenog cveća

Cveće je uvek dobar izbor i očekivani poklon za Osmi mart. Međutim, kako vaš buket cveća namenjenih dragoj osobi ne bi ličio na sve ostale, onda bi trebalo da se sami pobrinete za njegov izgled. Probajte da nađete ono cveće koje je retko naći i koje ne viđamo svakog dana. Obično se simbolično za Osmi mart poklanjaju crveni karanfili, jer su oni bili simbol radničkog pokreta.

Vi možete, za razliku od toga, da u jedan buket spakujete više vrsta karanfila različitih boja. Takođe, vašoj dragoj osobi možete pokloniti i cveće u saksiji koje se ne viđa svaki dan. Zato, odmah krenite da razmišljate o ovoj vrsti poklona za Osmi mart, kako biste imali i vremena da naručite to cveće ukoliko se ne može naći u vašem gradu.

Knjiga o ženama koje su ovaj svet učinile boljim

Baš zbog toga što se ni danas ne veruje preterano u sposobnost žena i što ih je vrlo teško prihvatiti na visokim položajima u društvu i baš zbog toga što žene još uvek susreću sa različitim preprekama samo zato što su žene, važno je da se prisetimo svih onih žena koje su u prošlosti i te kako menjale naš svet i doprinosile boljem sutra.

Postoji pregršt knjiga o ženama koje su možda i zapostavljene kroz istoriju, a kojima bi i te kako trebalo da se priča.

Raspitajte se malo o ovim knjigama i izaberite onu koja vam se najviše dopadne i neka to bude savršeni poklon za Osmi mart za vama dragu osobu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *