Prednosti i mane posedovanja pametnih telefona

Danas ako imate pametan telefon sa njim možete da radite mnogo toga, od igranja igara do obavljanja nekog posla na njemu.

Evo nekoliko stvari koje možete da obavljate na vašem telefonu, a da to možda niste znali. Pored toga ćemo vam napisati i čega treba da se pazite pri korišćenju pametnih telefona. 

Vesti i novosti

Pre ste vaše dnevne vesti mogli da vidite samo na televiziji, čujete na radiju ili da pročitate u novinama. Sada možete da odete na internet na vašem telefoni i odgledate šta se dešava ili da pročitate bez da morate da idete do radnje po novine. Danas većina novina ima i svoj sajt na internetu kome možete bespaltno da pristupite i pročitate sve što vas tog dana zanima. 

Sve što niste znali

Danas sve što ne znate ili niste sigurni da li ste u pravu možete da nađete na internetu. Možete uz jednostavnu aplikaciju da prevedete nešto sa stranog jezika na vaš ili da pogledate kako nešto izgleda ako niste sigurni. Sve čega ne možete da se setite ili vam nije poznato internet može da vam pomogne, a pritom je pretraga na internetu vrlo jednostavna da se koristi. Samo par klikova i pišite. 

Kupovina preko interneta

Pored toga što sve ovo možete da radite iz topline vašeg doma vi možete i da kupujete isto tako. Danas skoro svi brendovi prate tehnologiju pa imaju sajtove na internetu na kojima možete da naručite, kupite i da vam stigne na kućnu adresu. Ništa lakše, samo nađite šta vam treba, stavite u korpu za kupovinu i platite preko kartice ili pouzećem. Ako imate neka pitanja za prodavca oni vam takođe uglavnom stoje na raspolaganju. Ako ste se odlučili da kupite nešto polovno i to je moguće. Postoje aplikacije gde ljudi prodaju stvari koje im više nisu potrebne za mnogo manje pare. Srećna kupovina!

Gledanje videa je sada moguće i preko telefona

Više ne morate da sednete za kompijuter kako biste gledali smešne videe mačića ili kučića. Sada za to postoji aplikacija na telefonu koju samo kliknete, ukucate u pretrazi šta želite da gledate i gledate koliko god to želite. Ova aplikacija je besplatna i samo vam je potreban pristup internetu na vašem telefonu kako biste mogli da gledate do mile volje. 

Video pozivi sa svojim bližnjima

Daleko ste i vaša porodica i prijatelji vam nedostaju. Ne brinite, imamo način kako da vam manje nedostaju. Samo ih pozovite preko aplikacije koja vam omogućava video pozive i videćete nasmejana lica vaših ljudi. Možete besplatno, uz pristup internetu, satima da pričate sa njima i vidite sve one koje možda niste videli mesecima ili godinama. Sada je udaljenost samo broj. 

Čuvajte se praćenja i prisluškivanja mobilnih telefona

Sve ovo što je gore napisano je lepo, ali uz to ide i nešto vrlo ružno. Mediji često polemišu o tome da li je moguće da nas neko prati ili prisluškuje preko mobilnih telefona. Praćenje i prisluškivanje mobilnih telefona je itekako moguće jer mi svojim korišćenjem istih odajemo svoju lokaciju i pritom imamo kamere i mikrofone ugraćene u njih. Praćenje i prisluškivanje mobilnih telefona je veovatno mnogo lakše nego što mi mislimo zato pazite šta pretražujete na internetu i šta pričate u telefon. I pored ovih mana posedovanje pametnog telefona vam može mnogo olakšati život sve dok niste špijun. Nemate velikog razloga za brigu, ali ipak uvek budite na oprezu. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *