Plasticna operacija nosa kao deo estetske hirurgije

Možda se ne slažu svi sa činjenicom da je fizički izgled važan, ali ljudi koji su nezadovoljni izgledom mogu imati probleme u vidu manjka samopouzdanja, smanjenu želju za druženjem i komunikacijom, povlačenje u sebe, padanje u depresiju i slično. Ako spadate u one koji maštaju o uklanjanju nedostataka radi samopouzdanja, sreće i zadovoljstva – ne čekajte da nezadovoljstvo preraste u nešto ozbiljnije, već potražite rešenje u vidu različitih intervencija!

Estetska hirurgija na licu predstavlja jednu od najčešćih intervencija koje se izvode radi korigovanja nepravilnosti, asimetrija i nedostataka lica, face lifting – a, zatim lipofilinga lica i korekcije bora. Poseban segment estetske hirurgije predstavlja smanjivanje nosa, korektivna rinoplastika odnosno plasticna operacija nosa, dok je korekcija nosa filerima nehirurški način intervencije na nosu. Bolnica “Colić” jedna je od vodećih u oblasti estetske hirurgije, te ako vam je potrebna bilo kakava intervencija ili operacija nosa, najbolji hirurg za sve nalazi se ovde!

Šta je korektivna rinoplastika i kako se izvodi plasticna operacija nosa?

Plasticna operacija nosa tj. stručno korektivna rinoplastika jeste intervencija pomoću koje možete izvršiti smanjivanje nosa, ispraviti nepravilnosti ili otkloniti smetnje u funkciji nosa. Plasticna operacija nosa je hirurška intervencija koja se sprovodi u većini slučajeva uz totalnu anesteziju, a smanjivanje nosa ili druge korekcije vrše se na takav način što se rezovi rade unutar nozdrva, te su ožiljci nevidljivi, pa kao da ih i nema!

Osobe koje imaju prebleme sa devijacijom nosa i otežanim disanjem često se odlučuju za ovu operaciju, a ukoliko nisu zadovoljni ni izgledom svog nosa – osim u svrhu zdravlja, mogu ujedno da iskoriste priliku i da urade smanjivanje nosa ili otklone nepravilnosti nosa, tj. promene njegov izgled u svrhu lepote. U zavisnosti od želje klijenta i težine intervencije, plasticna operacija nosa može potrajati od 45 minuta, pa do 2h.

Kada je u pitanju plasticna operacija nosa, najbolji hirurg će vam objasniti da nakon intervencije mogu da se pojave otoci i modrice, ljušćenje kože, podlivi ispod oka, odnosno upoznaće vas i sa činjenicom da hirurška operacija nosa oporavak čini ponekad dugim i nekoliko meseci.

Takođe, ukoliko ujedno želite da korigujete i neke druge nedostatke na licu, kada odlučite da je najadekvatniji korak za vas operacija nosa, najbolji hirurg će vam preporučiti šta je to što još možete uraditi uz ovu intervenciju. To može biti operacija očnih kapaka, povećanje usana, liposukcija vrata, podizanje obrva, čeoni lifting, uvučena brada ili bilo koji drugi tretman ili intervencija na licu. S obzirom da već i sama operacija nosa oporavak čini dugotrajnim procesom, ukoliko uradite više intervencija odjednom – uštedećete i vreme i novac, a zasigurno ćete promeniti svoj lični opis!

Šta se postiže nehirurškom intervencijom i kako se radi korekcija nosa filerima?

Plasticna operacija nosa jeste čuveniji način za smanjivanje nosa ili druge nosne korekcije, ali postoje i osobe koje se plaše da idu “pod nož” ili koje nemaju mogućnosti da izdvoje dovoljno novca i vremena, jer operacija nosa oporavak čini nužnim jedno duže vreme! Ukoliko spadete u te osobe, a ipak biste želeli da promenite izgled svog nosa – neočajavajte, jer je za vas korekcija nosa filerima idealna intervencija! Evo o čemu je reč.

Korekcija nosa filerima predstavlja nehiruršku intervenciju, odnosno sprovodi se neinzaviznim putem uz lokalnu anesteziju i pomoću injekcija na tačno određena mesta. Tu se ubrizgavaju dermalni fileri koji su napravljeni na bazi hijaluronske kiseline, te korekcija nosa filerima može da koriguje grbe i neravnine na nosu, ispravi ulegnuća ili podigne vrh nosa.

Korekcija nosa filerima je bezbolan način za korigovanje nosnih nedostataka; ceo postupak traje oko 10 minuta, a nakon intervencije nema vidljivih tragova poput modrica i otoka, kao što je to slučaj sa plastičnom operacijom. To vam govori i da nehirurška operacija nosa oporavak znatno skraćuje, odnosno praktično odmah možete da se vratite redovnim aktivnostima!

Međutim, korekcija nosa filerima nije dugotrajnog efekta, odnosno nakon otprilike 2 godine potrebno je da se ponovi postupak ili da se podvrgnete nekoj drugoj dugotrajnijoj intervenciji, kao što je plasticna operacija nosa!

Na pregledu i konsultacijama povodom daljih koraka kada je u pitanju operacija nosa, najbolji hirurg će vam preporučiti koja je opcija za vas adekvatnija, te na osnovu njegovih saveta donesite konačnu odluku za smanjivanje nosa ili drugu željenu intervenciju.

Cena operacije – koliko kosta operacija nosa?

Nema pravila na osnovu kojih se neko odlučuje za korektivnu rinoplastiku – među klijentima podjednako se nalaze i muškarci i žene. Osobama koje nisu punoletne ne preporučuje se operacija nosa – najbolji hirurg će vam to odmah i nagovestiti! Jedno od bitnih pitanja za donošenje odluke jeste i to koliko kosta operacija nosa?!

Odgovor na pitanje koliko kosta operacija nosa zavisi od nekoliko faktora, kao što je tehnika i tehnologija sprovođenja intervencije, vrsta anestezije, obim posla i vreme neophodno za operaciju, lokacija bolnice, stručnost i iskustvo hirurga, … Iako veća cena može da znači i kvalitetniju uslugu, to koliko kosta operacija nosa nije nužno garancija da ćete biti zadovoljni efektima. Dobro se raspitajte o svemu pre donošenja odluke o bilo kakvoj korekciji!

Autor teksta: Biljana Radojčić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *