Pasta za zube i električna četkica su najbolja kombinacija

Redovno i pravilno održavanje usne duplje najbolji je način da se spreče mnoga zubna oboljenja od obične upale desni do gubitka zuba. Kako bi se to na vreme izbeglo važno je od najranijeg detinjstva posvetiti pažnju oralnoj higijeni. Oralna higijena podrazumeva da se koriste kvalitetna pasta za zube i odgovarajuća četkica za zube. Stomatolozi savetuju da se koristi i tečnost za ispiranje usta kao i konac za zube. Prema njihovim rečima zubi bi trebalo da se peru najmanje dva puta dnevno u trajanju od dva minuta.

Pitanja koja se samim tim nameću jeste koja je najbolja četkica za zubei koja je najbolja pasta za zube? Izbor na tržištu je zaista veliki pa ne treba da iznenađuje što se često nalazimo u dilemi, ali vam na pitanje koje su najbolje paste za zube odgovor može ponudi stomatolog.

Pasta za zuba pored četkice za zube, jeste sredstvo koje se koristi u oralnoj higijeni i pomaže pri uklanjanju zubnog plaka i sprečavaju pojave karijesa. Deluje i antiseptičko, te otklanja loš zadah.

Paste za zube bez fluora za osobe koje imaju jake zube

Sastavni element skoro svake paste za zube jeste fluor. Ova supstanca kako su pokazala naučna istraživanja sprečava pojavu karijesa i zubnog plaka, plus jača zube. Međutim i u tome treba biti umeren jer se pokazalo da prekomerna količina fluora može izazvati oštećenja zuba, a pored toga može uticati i na rad drugih organa poput bubrega i želuca. Danas postoji i veliki broj pasta za zube bez fluora. Ove paste napravljene su od prirodnih supstanci i ukoliko stomatolog proceni da osoba ima dovoljno jake zube i da neće biti nus pojava usled odsustva fluora, onda su za te osobe ove paste, najbolje paste za zube.

Lacalut paste za zube umiruju osetljive zube

Ukoliko imate osetljive zube ili vam se često pojavljuje karijes, onda su Lacalut paste za zube najbolje rešenje za vas. U pitanju su nemačke medicinske paste koje sadrže jedinjenje aluminijum laktat. Upravo zbog ovog jedinjena koje deluje antiupalno, Lacalut paste za zube koriste se za sprečavanje pojave karijesa i umanjuju osetljivost zuba.

Elmax pasta za zube jača vaše zube

Nemačka medicinska pasta za zube je i Elmax pasta za zube, koja takođe sprečava pojavu karijesa i dodatno jača zube. Jedinjenje aminofluorid koje se nalazi u ovoj pasti deluje brže nego ostale fluoridne soli, što ovu pastu čini dobrim sredstvom za jačanje zuba i sprečavanje pojave karijesa. Elmax pasta za zubese može naći i našem tržištu i postoji nekoliko različitih tipova, u zavisnosti od uzrasta.

Paradontaks i Sensodyne protiv upale desni

Jedna od najboljih pasti za zube koja pomaže kod upale desni i paradontoze jeste Paradontaks. Ova pasta ima ekstrakte žalfije, kamilice i ulja peperminta, te deluje umirujuće. Bikarbonati jesu glavne supstance Paradontaks paste. U kombinaciji sa pomenutim ekstraktima, upala desni i krvarenje se znatno smanjuju. Još jedna pasta koja može pomoći kod osetljivih zuba je Sensodyne. U pitanju je britanski proizvod koji pomaže da se zubi umire i koji sprečava dalje krvarenje desni.

Veliki izbor pasta za zube možete pronaći u Lilly Drogerie online prodavnici

Da li su elektične četkice za zube najbolje četkice za zube?

Drugi nezaobilazni instrument za pravilno održavanje oralne higijene jeste četkica za zube. U poslednjih nekoliko godina javila se još jedna dilema kod odabira najbolje četikice za zube. Da li se odlučiti za običnu ili je električna četkica za zube i najbolja četkica za zube?

Kao i u slučaju paste, stomatolog je osoba koja vam na najbolji način može pomoći da izaberete najbolju čekticu za zube. Prema stomatolozima električne četkice za zube jesu najbolje čektice za zube, jer se pokazalo da sto procentno eliminišu zubni plak. Električne četkice za zube imaju moderan dizajn, ali se lako koriste. Napravljane su tako da je fabrički podešen broj oscilacija i kao i adekvatna amplituda radne glave četkice. Važno je napomenuti da treba redovno menjati radnu glavu i voditi računa kako se četkica drži. Radna glava električne četkice za zube može se napraviti u nekoliko različitih oblika.

Oral B električna četkica za zube najbolja četkica za zube

Danas se najviše preporučuje Oral B električna četkica za zube. Ono što je posebno izdvaja jeste mala glava te se može bolje prići i prostoru između zuba, gde najviše i ima zubnog plaka. Samim tim može se bolje ukloniti sav plak i ujedno sprečiti karijes. Oral B električne četkice mogu se  naći sa različitim programima. Ono što je jako važno jeste da i glava Oral B elektične četkicene traje večno i treba je menjati, prema rečima stomatologa, poželjno bi bilo na tri meseca.

Raspon cena električne četkice za zube na tržištu je veliki, jer zavisi od veličine glave četkice, programa i pratećih nastavaka.

Sve ove gore pomenute proizovde za oralnu higijenu možete naći i u radnjama Lilly drogerie, a možete ih poručiti kod njih i putem njihove online Lilly drogerie.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *