Otirači za ulaze, industriju i bazene

Jedan od elemenata vašeg enterijera, bilo da je u pitanju stan ili poslovni prostor jesu otirači, koje ne bi trebalo nikako zaboraviti prilikom renoviranja i uređivanja.

To su profesionalne podne obloge, koje se danas mogu naći u različitim oblicima. Napravljeni su od različitih materijala. Materijali od koga se prave ove podne prostirke su otporni i kvalitetni. Mogu biti grublji ili lakši u zavisnosti od namene. Za poslovne zgrade se preporučuju otirači od grubljeg materijala,  koji se neće dodatno pomerati. Prilikom odabara otirača treba voditi računa da upravo taj materijal bude prijemčiv za podlogu kako ne bi došlo do povreda. Prvobitna funkcija je da zadrže svu nečistoću na ulazu u određenu prostoriju, ali i da upotpune vaš enterijer.

Otirači za dobrodošlicu

U poslednjih nekoliko godina na tržištu se pojavljuju otirači za noge sa dezonom koji je u obliku  određene poruke, a koji postaju sve više popularniji.

Ukoliko želite da postignete bolji efekat i utisak čistok prostora, preporučuje se postavljanje otirača i spolja i unutra. Otirači kao i ostali elementi vašeg enterijera šalju određenu poruku o vama i vašem domu ili radnom mestu. Zbog toga je važno da izaberete one otirače koji će da šalju pravu poruku.

Kako je njihova prvenstvena namena da upiju svu nečistoću, mentalni otirači ili otirači od gume su pravo rešenje za one koji žive u kući.

Otirači za kupatilo

Otirači za kupatila dizajnirani su od antikliznih materijala, koji fiksirano stoje na podu vašeg kupatila, upijaju vlagu i laki su za održavanje. Ako je kupatilo malih dimenzija, jedan otirač će biti sasvim dovoljan, dok se za prostornija kupatila preporučuje više otirača. Ovde takođe vodite računa o njihovoj veličini i boji. Poželjno je da ih uklopite sa bojom zidova i drugim komadima koji se nalaze u kupatilu.

Otirači u kuhinji

Otirači nalaze svoju primeni i u kuhinji. Uz malo kreativnosti mogu upotpuniti njen izgled. S tim što se ovde preporučuju otirači od tkanina jer  su više dekorativni elementi. Otirači u obliku mini – tepiha su savršen izbor ukoliko se odlučite da menjate dizajn kuhinje i unesete neku novinu, a smatrate da bi to mogli biti upravo ovi podni detalji. Time ćete uneti i malo topline, a poznato je da je kuhinja prostorija u kojoj se uvek nešto pravi i sprema.

Industrijski otirači

Posebna vrsta otirača jesu industrijski otirači koji se primenju u oblastima rada, gde postoje specifični uslovi. Obično se tu misli na industrije, fabrike i radionice, gde radnici stoje duži vremenski period. Napravljeni su od materijala koji ima neklizajuće svojstvo i otporan je na hemikalije, bakterije i industrijska ulja. Oni štite radnike od povrede i pružaju sigurno i bezbedno radno okruženje.

Skoro sve fabrike i industrijska postrojenja imaju industrijske otirače kao sastavni deo radne opreme.

Ako se ovih dana spremate za neku promenu u svom domu ili želite da osvežite neki deo svog prostora, razmislite i o otiračima.  Njihova primena  je višestruka.  Zahvljujući njima prljavština ne ulazi u vaš dom. Oni upijaju vlagu, a deluju i estetski. Javljaju se u različitim oblicima od polumeseca do kvadrata, knjige ili sunca, tako da je na vama da nađete onaj koji će na najbolji način upotpuniti vaš enterijer.

Otirači PiK Group

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *