ar-camera

Obezbedite se pre putovanja postavljanjem auto kamere

Jedan od odličnih, možda i najboljih gedžeta za automobile koji je do sada osmišljen, svakako jeste auto kamera. Njene prednosti su brojne, a ako bismo govorili o manama, mogli bismo da napomenemo samo neke konfiguracijske, koje se lako prevazilaze kupovinom boljeg i kvalitetnijeg uređaja, što aplicira na činjenicu da kamere za kola zapravo ni ne mogu imati mane, već samo prednosti čiji broj zavisi od kvaliteta i mogućnosti samog uređaja.

U prethodnim godinama, do relativno skoro, kamere za auto nisu bile toliko popularne za ugradnju, pa su ih imali većinom samo automobili koji su već kao standardnu opremu dobili kameru. Upravo zbog toga što se video odličan učinak auto kamere, počele su da se ugrađuju u sve automobile, jer mnogo čemu služe, a ugradnja je jednostavna i brza.

Zašto vam je potrebna kamera za kola?

Najvažniji odgovor na ovo pitanje svakako je činjenica da vam ona obezbeđuje dodatnu sigurnost dok ste u automobilu. Auto kamere vas mogu sačuvati od slučajnog udarca drugog automobila na parkingu, dok vozite u rikverc, mogu vas često sačuvati od nezgoda na putu, obezbediti vaš automobil dodatno od obijanja, a i kada se nešto dogodi, napravljeni snimak se može na sudu uzeti kao validan i često dokaz koji pokaže čija je stvarno krivica i pogreška.

Najpre, auto kamere su odličan saputnik kada se negde parkirate, kada izlazite sa parkinga, ali posebno kada se krećete u rikverc. Neki noviji automobili imaju parking senzore koji vas upozoravaju kada idete u rikverc kada je potrebno da se ukoči, ali kako većina još uvek nije pokrivena senzorima, onda je kamera definitivno odličan način da lepo izađete, a da negde ne zakačite svoj ili automobil nekoga ko se blizu vas parkirao. I ne samo automobil, već možda neki zid, kantu za otpatke i slično. Međutim, to je samo manji deo prednosti kamere za kola, jer ona na mnogo značajniji način utiče na bezbednost u toku vožnje.

Auto kamere snimaju sve što se događa ispred vas u toku vožnje i to beleže u svoju memoriju, zbog čega se preporučuje da memorijska kartica bude ona maksimalne veličine koju uređaj prihvata. Ali kamere za auto mogu snimati i dešavanja iza, pa preko ekrana prikazuje kakvo je stanje na putu. Na taj način, vrlo lako možete neke nezgode da izbegnete i da zaobiđete neku situaciju u kojoj biste se možda našli da nije bilo dodatnih „očiju“ koje vam pomažu u vožnji. Ali i kada se dogodi, snimci mogu poslužiti kao validni dokazi na sudu, što dodatno olakšava sav period nakon nezgode koji mora da se prođe.

DVR kamere za kola

DVR kamere za kola su vrlo popularne za automobile, jer ih obezbeđuju od krađe, obezbeđuju snimke usled nekih nezgoda, a mogu imati i jako veliku rezoluciju, što je za auto kamere i najbitnije, da prave jasne i čiste snimke na kojima se lako mogu videti oznake, broj tablica, likovi osoba koje su za volanom. Cena auto kamera u odnosu na to i varira, pa može biti od jedne ili dve do desetinu i više hiljada dinara. U zavisnosti od vaših potreba, kada je pitanje jasnoće slike, kapaciteta memorije i drugih konfiguracijiskih stavki, zavisiće i sama cena auto kamere.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *