tv servis

Nemojte trošiti novac na novi ako je moguće popraviti stari TV

Relativno skoro ste kupili nvi televizor, ali je došlo do nekog kvara, pa ne znate šta da radite. Da li želite da nabavite novi televizor ili je ipak TV servis bolje rešenje? Kada kupujete novi televizor, trebalo bi da se informišete o osnovnim informacijama koje će vam pomoći da izaberete odgovarajući model.

Međutim, televizori nobijih generacija imaju neke ustaljene, bolje rečeno tipične kvarove o kojima treba da se informišete na vreme. Naime, ako unapred budete znali šta možete da očekujete i kada budete informisani o tome da li će odlazak u TV servis biti retkost, onda smo sigurni da prilikom kupovine nećete pogrešiti.

Uglovnim svi tipovi televizora mogu da imaju neke manje ozbiljne kvarove, kao i one kvarove kod kojih se ne isplati vaš tv uređaj popravljati. Stručnjaci koji rade u TV servisima znaju da su pojedini kvarovi kod novijih televizora ustaljeni i zato se korisnici javljaju zbog sledećeg:

  • LCD TV nema sliku;
  • LCD TV nema ni sliku ni ton;
  • LCD ima sliku, ali nema ton;
  • LCD ima ton, ali slike nema.

Šta u takvim situacijama raditi? Da li vrediti popravljati televizor ili je najbolje kupiti novi uređaj.

Ako izaberete pravi TV uređaj, popravka je pravo rešenje!

Prilikom kupovine televizora treba obratiti pažnju na performance samog uređaja. Danas sve zavisi od proizvođača koliko će trajati radni vek jednog tv-a. Ranije bilo je manje kanala, manje opcija, ali je vek trajanja bio znatno duži. Verovali ili ne, jedan radni vek ranijih modela tv uređaja trajao je skoro pola veka. Da, da, pola veka! A danas? Danas ako tv uređaj izdrži pola decenije, korisnici su prezadovoljni.

Nažalost, sa razvojem novih tehnologija radni vek tv uređaja se promenio. Bolji ekran, poboljšana rezolucija slike, gledanje kanala iz više uglova, istovremeno gledanje nekoliko kanala, mnogo složenija podežavanja. Doduše, mnogo više opcija, mnogo više sadržaja, ali i više kvarova. Eto, tako bi se danas moglo opisati tržište tv uređaja.

Međutim, svaki TV servis će vam reći da je popravka LCD televizora nešto što treba uraditi, jer ne treba bacati novac uzalud. Bolje dati 50-70 evra za popravku, nego 250 evra za novi televizor, zar ne?

Brzo popravkom do kvalitetnog programa

Sigurno je da se pojedini kvarovi brzo i lako popravljaju, jer poznate marke kao što su Sony, Samsung i LG imaju delove predviđene za popravku televizora. O tome najbolje mogu da posvedoče zaposleni u TV servisu. Naravno, sve dok traje garantni period ne morate da razmišljate oko popravke. Dovoljno je samo da pronađete siguran i proveren TV servis koji će se pobrinuti da kvar bude otklonjen u što kraćem roku, uz naravno dobar kvalitet.

Svaki renomiran TV servis će se postarati da delovi koji se menjaju budu odličnog kvaliteta, pri čemu nećete morati da brinete da li će ponovo doći do nekog kvara. Na vreme se informišite koje su to usluge koje određeni TV servis nudi, jer svaki zaposleni u TV servisu pomoći će vam da brzo i lako imate omiljeni uređaj natrag u svom domu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *