Neka organizacija venčanja protekne bez nepotrebnog stresa

Venčanje je jedan od najsrećnijih trenutaka u životu, ali sama organizacija istog može biti dugotrajna i iscrpljujuća. Ako zaista želite potpuno da uživate u ovom danu, morate da se vodite svojim željama i idejama, kako bi bili istinski zadovoljni i srećni.

Dekoracija vencanja, detalji koji se pamte

Dekoracija vencanja je jedna od stavki po kojima se pamti venčanje. I tu ima dosta posla, ali i prostora za kreativnost. Naravno, sve treba da bude sa stilom i elegantno, bez preterivanja i pretrpavanja. Cvetni aranžmani su neizostavan deo dekoracije.  Mnoge cvećare imaju kataloge sa cvetnim aranžmanima za sto mladenaca, koji treba da bude posebno dekorisan, zatim za ostale stolove, auto, vrata od restorana… Za luksuzan i prefinjen izgled cvetne dekoracije, preporuka je da se ne preteruje sa bojama, i da se kombinuju dve, tri sa neizostavnom belom. Najbolje je da to budu neki nežni, svetli tonovi, kao što su svetlo roze, bež, nijansa breskve, žuta.  Najveći i najbogatiji cvetni aranžman treba da bude na mladenačkom stolu, dok na ostalim stolovima to treba da budu manji buketi koji će odavati utisak svežine, ali neće zauzimati previše prostora, kako ne bi smetali.

Svećnjaci na stolovima mogu doprineti romantičnoj atmosferi venčanja. Kada padne veče, ugasiti svetla u sali i igrati pod sjajem sveća učiniće vašu proslavu nezaboravnom. Sveće je najbolje kombinovati sa cvetnom dekoracijom i postaviti na sredini stolova.

Helijumski baloni su vrlo često obavezan deo dekoracije sale. Ukoliko imate i balone i cvetnu dekoraciju, vodite računa da dobro uklopite boje, i da ne bude svega previše. Sasvim je dovoljno efektno da na ulazu u salu postavite stubove od balona i iznad plesnog podijuma postavite balone sa konfetama koje će se raspršiti  u trenutku iznošenja torte ili nakon samog čina venčanja, ukoliko se održava u sali u kojoj je i proslava.

Najbitnije je da se osećate komotno

Kada su u pitanju izbor venčanice i odela, ljudi žele da isprate trendove, ali i da ispoštuju tradicionalni izgled. Ono što je najbitnije je da budete svoji. Devojčice od malena sanjaju savršenu venčanicu i maštaju o detaljima koji je čine posebnom. Ali i tu treba voditi računa, često se naše zamisli u glavi ne poklapaju sa realnim stanjem, pa može da se desi da iako savršenim zamišljamo jedan model ili kroj, mnogo nam bolje stoji neki sasvim drugi. Zato neka vas ne mrzi da isprobate više potpuno različitih modela, izbor vas može potpuno iznenaditi. Čak i ukoliko odlučite da šijete venčanicu, dobro je isprobati u nekom salonu par različitih krojeva, kako bi se izbegle mnogobrojne prepravke. Sa odelima za mladoženje je obično jednostavnija situacija. Muškarci se najčešće odlučuju za parno odelo i košulju, dok se varira sa izborom kravate ili mašne. Malo  opuštenija varijanta je samo odelo i košulja i izbor starki ili ležernijih cipela, umesto klasičnih kožnih. Koji god izbor da napravite, važno je da se to dana osećate prijatno i da vama i partneru bude udobno. Ne dozvolite da vam neko nameće izbore, već budite svoji.

Napravite savršene fotografije

Fotografisanje na svadbi je neizostavno. Fotograf mora biti profesionalan sa istančanim ukusom za dobru fotografiju, jer je on taj koji pravi vaše uspomene za ceo život. Fotografi treba da ovekoveče najbitnije trenutke venčanja, da uhvate emocije, suze radosnice, srećne osmehe. Pored toga što ćete napraviti bezbroj različitih i originalnih fotografija sa svojim partnerom, tu su slike i sa ostalim gostima. Da bi slike bile jedinstvene možete napraviti dekorativni luk za slikanje. Možete ga ukrasiti trakama od tila ili bršljanom i preko toga raznim cvetovima. Dekorativni luk može biti i u potpunosti obložen balonima u dve do tri nijanse. Neki fotografski studiji čak u svoju ponudu uključuju i dekorativni luk, tako da vi ne morate o tome da vodite računa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *