Nakit za muškarce, žene i decu

Sa pojavom prvih dizajnera i uopšte početnim koracima u modi, kao važan modni detalj, oduvek se izdvajao nakit. Bilo da su u pitanju mindjuše, prstenje, narukvice ili ogrlice, vrlo su važan detalj kod svih žena, ali od skoro i kod većine muškaraca.

Prsten oduvek simbolizuje vernost, kao prvo na žensku ruku prilikom veridbe stavlja se prsten koji se naziva vereničkim i koji simolizuje da je ta ženska osoba zauzeta, nakon venčanja dolaze burme, koje su jako važne u našoj kulturi i tradiciji, i koju nose kako žene, tako i muškarci i koji govori da su oni sada zauzeti i tako nedostupni ostalom svetu.

Mlada na poklon, najčešćce od svekrve dobija ogrlicu, i to od zlata, koja simbolizuje pripadnost odredjenoj porodici. Pored prstenja i ogrlica, u našoj kulturi se već sa rodjenjem poklanjaju i mindjuše, ali i narukvice, koje mogu služiti protiv uroka. Prilikom krštenja, ali i punoletsva, uglavnom nakiti od zlata su nešto što većina nosi kao poklon.

Nekako od davnina, nakit ima vrlo važnu ulogu u kulturi i tradiciji jedne porodice. Kao modni detalj, takodje je vrlo važan. Kako god da se opušteno obučeni, sa samo nekim detaljom u vidu nakita, a posebno ogrlice, svoju kombinaciju možete u potpunosti promeniti i postići efekat koji ste želeli i tako mnoge neostaviti ravnodušnim.

Ogrlice mogu biti od bisera, perli, platna, raznih drangulija, ali i od ćilibara.

Ogrlice od ćilibara su namenjene za naše najmladje, kako devojčice tako i dečake. Izgleda da je moda praćena i kod beba, jer su one dizajnirane tako da po boji mogu odgovarati svima i biti prilagodjene u potpunosti našim najmladjim dečacima.

Ogrlice za bebe

Kada počnu prve tegobe sa zubićima, ali i grčevima u stomaku, roditelji se susreću sa prvim izazovima. Taj period je nekako poprilično bolan, kako za decu, tako i za njihove mame i tate, jer kako nisu u stanju da rečima iskažu šta ih muči, roditeljima je samim tim sve teže. Ako počnu glodati sve što im dodje pod ruku, jasno je da je reč o nicanju zubića.

Od skoro ogrlice za bebe su pravljene posebno zbog toga, kako bi našim mališanima pomogli u svojim malim mukama. Ćilibar je poznat kao narodni lek, od davnina, jer ima umirujuće dejstvo, ali i pomaže pri jačanju organizma, pa je pravi uspeh onoga ko se dosetio da napravi ogrlice za bebe upravo od ćilibara.

Jer kako ide direktno do kože, otpušta lekovita ulja i na taj način ima umirujuće dejstvo koje pomaže pri uklanjanju svakog bola. Velika većina roditelja zadovoljna je poprilično ovim proizvodom jer njihovi mališani vrlo pozitivno reaguju na nicanje zubića. Vrlo je važno, kada nikne već prvi zubić da se tog momenta započne sa oralnom higijenom naše bebe. Postoje kako četkice, tako i paste, prilagodjene tačno uzrastu kome je potrebno, pa ne morate brinuti da li je to regularno.

Kada su i same ogrlice za bebe u pitanju, potpuno su bezbedne, samo nije preporuka ostavljati ih na dečijem vratu kada spavaju, i isto tako ne dozvoljavati im kontakt usnama i zubima, da ne bi eventualno glodali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *