Loše navike koje utiču na pojavu celulita i viška kilograma

Na samom počtku, veoma je bitno da razdvojimo ove dve stvari, jer iako je učestalo mišljenje da samo gojazne osobe imaju celulit, to zapravo nije istina, jer ima mnogo onih koji kao primeri dokazuju da se ne mora imati ni kilogram viška, a da celulit postoji u ogromnim i veoma vidljivim količinama.

Međutim, ono što je zajedničko kako pojavi viška kilograma, tako i pojavi celulita, jesu neke loše navike koje se usvajaju tokom života ili se jednostavno na njih ne obraća mnogo pažnje, sve dok problem ne postane jako vidljiv. Proces mršavljenja, proces smanjenja i uklanjanja celulita nije lak, često nije ni proces koji kratko traje i teče lako, pa pre nego dođete u situaciju da morate da se borite sa svim tim, bolje je da uvidite koje loše navike imate i šta to treba da otklonite kao loše i štetno iz svog života, kako ne biste imali uvećane šanse za dobijanje kilograma koji su neželjni ili efekta „narandžine kore“ na koži.

Naravno, najbolji rezultati postižu se kombinovanjem – anticelulit tretmana, fizičke aktivnosti i zdrave ishrane.

Manjak fizičke aktivnosti

Ukoliko želite da smršate, da održite svoju trenutnu kilažu i izgled, od velike važnosti jeste da budete fizički aktivni. Pored toga, ukoliko niste aktivni, onda se i sami mišići opuštaju, smanjuju, a to čini da koža bude opuštenija, te podložnija nastanku celulita.

Veoma je važno da budete fizički aktivni, jer ćete tako unormaliti metabolizam, ubrzaćete brojne procese zbog kojih se gube kilogrami koji su višak, ali i učinićete da koža bude zategnutija i lepša. Uz sve to, topićete masne naslage, koje kako kod gojaznih, tako i kod onih koji nemaju taj problem, čine da celulit bude prisutan.

Ovo ne znači da je moranje da posećujete teretane, da radite teške i naporne vežbe, dovoljne su čak i lagane šetnje svakog dana koje ne traju više od 45 minuta, možete voziti bicikl, rolere, možete se odlučiti na plivanje, a sve to, šta god da odaberete biće vam od velikog značaj i od velike pomoći.

Loša ishrana

Kako živimo u okruženju koje je prilično gurmansko, onda je teško odreći se brojnih namirnica, brojnih specijaliteta i ukusa. Međutim, neumerena konzumacija svega toga dovodi do efekata koje sigurno ne želite, a to su suvišni kilogrami i veoma uočljiv celulit.

Učestala konzumiranja masne, hrane koja je dosta soljena i uopšte prezačinjena, dovodi do taloženja masnih naslaga, a to i do nastanka celulita koji je teško kasnije smanjiti ili ukloniti, tako da se tu radi o jednoj veoma lošoj navici. Bitno je da svoju ishranu balansirate, te da je što više obogatite sirovim voćem i povrćem, kako bi se manse naslage topile prirodnim procesima, a kako telo ne bi imalo razloga da reaguje prikazivanjem celulita na koži.

Voda

Od možda i najveće važnosti jeste da imate naviku konzumiranja dovoljne količine vode. Ne samo zbog celulita, mršavljenja, već i zbog potpuno zdravog organizma, jer je hidratacija organizma obavezna. Svakodnevni unos vode, od 2 do 3 litra, jeste količina koja je potrebna da budete zdravi, da potpomognete sve procese mršavljenja, ali i da zaustavite stvaranje celulita na bilo kom delu tela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *