elevated-view-of-airplane-passport-banknotes-and-map_

Koliko je novca potrebno za Work and Travel program?

Work and Travel program predstavlja putovanje u Ameriku radi zaposlenja i obilaska zemlje, u maksimalnom trajanju do četiri meseca. Daje mnogo prednosti mladima u pogledu sticanja značajnih iskustava, upoznavanja novog kraja sveta i dobijanja solidne novčane naknade. Odlazak na Work and Travel program zahteva da prođete određenu proceduru, uz izdvajanje određene sume novca.

Postupak apliciranja, dobijanje vize i drugi administrativni postupci na Work and Travel iskustva govore, zahtevaju da budete strpljivi, ali i platite određene takse i pripremite novac za put. U nastavku dajemo okvirnu sumu novca koja je potrebna da biste otputovali u Ameriku putem ovog programa.

Karakteristike Work and Travel programa

Na Work and Travel programu prijavljuju se svi zainteresovani studenti od 18 do 28 godina, koji imaju overen bar jedan semestar u indeksu i poznaju engleski jezik. Prijave se primaju obično do kraja marta meseca, jer se mesta brzo popunjavaju. Program traje do četiri meseca maksimalno radnog dela, i realizuje se u periodu od juna do oktobra, tačnije tokom letnjeg raspusta studenata. Poslednjih 30 dana nakon rada predviđeno je za putovanje i obilazak Amerike. Posao obezbeđuju sponzori, koji predstavljaju poslodavce u ovoj zemlji, tačnije njihovi predstavnici su agencije u Srbiji, ili ih pronalazite sami. Omogućava se rad na jednom ili više poslova, što se omogućava dobijanjem J-1 vize. Program podrazumeva da kandidati snose određene troškove prilikom apliciranja, što se plaća u dolarima. U nastavku će biti izlistani osnovni troškovi.

Troškovi koji ne ulaze u cenu Work and Travel programa agencija

Da biste otišli na Work and Travel iskustva ljudi pokazuju da je potrebno izdvojiti novac za razne troškove i sam program. Proces apliciranja podrazumeva da popunite prijavni obrazac, otvorite devizni račun u banci i uplatite nadoknadu agenciji kod koje se prijavljujete za Work and Travel program. To je okvirno iznos oko 100 dolara, koji varira između agencija, ali ne u velikom iznosu. Da biste uspešno otišli na ovo izazovno putovanje i zaradili, potrebno je da dobijete J-1 vizu, koja se ne može produžavati. Cena viziranja iznosi oko 160 dolara.

U pogledu obezbeđivanja sigurnosti da su studenti zadovoljni programom, pronašli predviđeni smeštaj i posao, plaća se naknada za praćenje studenata na Work and Travel programu. Ona podrazumeva sistem evidentiranja svih učesnika i plaća se 35 dolara. Takođe, kandidati plaćaju samostalno avio kartu koja iznosi do 600 dolara. Pored svega navedenog, podrazumeva se da je potrebno na programu da sami platite prevoz od aerodroma do mesta stanovanja, kao i smeštaj i hranu, bar do prve plate koju dobijate već nakon dve nedelje. To je suma od nekih 100 dolara, Work and Travel iskustva polaznika pokazuju. Sveukupno, to je iznos veći od 1.000 dolara.

Troškovi programa koje obezbeđuje agencija

Work and Travel iskustva različita su u pogledu troškova samog programa za koji se polaznici odluče. Svaka agencija u našoj zemlji daje mogućnost organizovanja „full“ programa, sa mnogim pokrivenim administrativnim troškovima, pronalaskom posla i slično. To je jedna cena programa, koju je moguće platiti u ratama. Okvirno, to je iznos oko 1.500 dolara u koji je uračunato sledeće: pronalazak posla u Americi u željenoj regiji, zdravstveno osiguranje tokom radnog dela putovanja, troškovi dokumentacije za dobijanje vize, pomoć za pronalaženje smeštaja, časove engleskog jezika, dostupnu pomoć 24 sata dnevno tokom trajanja programa, priručnik sa korisnim informacijama, pronalazak dodatnih poslova i slično. Pored prvobitno navedenih troškova, cena ovog programa ukupno iznosi oko 2.500 dolara. Uz džeparac koji treba poneti, minimum nekih 200 dolara, to je 2.700 dolara ukupno.

Drugi vid programa podrazumeva „self“ program, na kome kandidati samostalno pronalaze posao. Svi drugi troškovi izvan dela poslovnih aktivnosti na jednom ili više poslova su uračunati. Cena ovog programa je 1.100 dolara okvirno. U pogledu ukupne cene „self“ programa, uz prethodno izlistane troškove od 200 dolara džeparca, i 1.000 dolara troškova viziranja, praćenja kandidata, avionske karte i naknade agenciji za rad, ukupno daje trošak od 2.300 dolara.

Work and Travel program podrazumeva putovanje i zaradu u Americi, tokom četiri meseca rada, i 30 dana dodatnog obilaska zemlje. Radi se o vrlo privlačnom programu studentima u pogledu sticanja zarade i upoznavanja Amerike i njenih znamenitosti, jezika, navika i kulture. Potrebno je izdvojiti ipak značajnu sumu novca za odlazak na ovo putovanje. Međutim, Work and Travel iskustva zadovoljnih studenata pokazuju da uglavnom taj iznos bude višestruko uvećan aktivnim radom, pa se relativno brzo ulaganje i isplati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *