Koji su to idealani pokloni za bebu?

Kada je potrebno da kupimo poklon za bebu, često imamo dilemu šta kupiti. Želimo da poklon bude praktičan, da se  roditelji obraduju i da mogu da ga iskoriste. Najbolje je da pitamo same roditelje šta im je potrebno, ali ukoliko želimo da poklon bude iznenađenje, onda bi trebalo dobro da razmislimo.

Garderoba, kozmetika i igračke

Bebe najčešće dobijaju garderobu i igračke. S obzirom na to da brzo rastu, garderoba za kratko vreme postane tesna, tako da ukoliko se odlučimo za ovu varijantu trebalo bi da kupimo odelca par brojeva veća. Iako ovaj poklon nije originalan, svakako je koristan, a garderoba za najmlađe prosto mami. Ko može da odoli preslatkim benkicama, štramplicama, bodićima i drugim odevnim kombinacijama. Igračke su neophodne za pravilan fizički i psihički razvoj deteta. Najbolje su igračke koje su prilagodjene uzrastu bebe, najpre zvečke, a kasnije i druge stvarčice bezbedne za igru, razvoj motoričkih sposobnosti a i zgodne za „grickanje“.  Pakovanje pelena će dobro doći svakom novopečenom roditeljskom paru, kao i kozmetika za bebe, jer je to nešto bez čega se ne može.

Glodalice i ogrlice za bebe

Odrastajući beba prolazi kroz razne faze. Jedna od težih po bebu, a i ukućane, je nicanje zubića. Ovaj proces je izuzetno bolan, često praćen temperaturom, nervozom, plakanjem, poremećenim ritmom spavanja, što je traumatično i za dete i za roditelje. Danas postoje različiti gelovi i pomagala za lakše prevazilaženje ovog problema. Kupovina glodalice ili ogrlice za bebe je pun pogodak, kao originalan i praktičan poklon. Ogrlica za bebe, osim što ublažava tegobe, smanjuje bol, lepo i izgleda i spada u prirodne metode pomoću kojih se bebi olakšava proces nicanja zubića.

Skupi pokloni

Za one sa malo dubljim džepom, dobra ideja može biti kupovina kolica ili sedišta za automobil. Bez kolica se ne može zamisliti odgajanje bebe, a sedište za automobil je neophodno iz bezbednosnih razloga, a i veoma je praktično za dete u vožnji, kako bi mirno sedelo. U nešto skuplje poklone spada i hranilica za bebe, sigurnosna ogradica, kućna ljuljaška i dubak. Ovo su stvari bez kojih se može, ali svakako nije ih na odmet imati, jer značajno olakšavaju roditeljima brigu o detetu.

Set za uzimanje bebinog otiska, radosnica i foto album

Set za uzimanje bebinih otisaka je zaniljiv poklon i čuvaće uspomenu na veličinu bebinih šaka i stopala. Sve zanimljivosti u vezi sa odrastanjem mama može zapisivati u radosnicu i stavljati slike u album, jer mala beba brzo postane odrastao čovek i mnogo toga se zaboravi.  Kada poraste dete će moći i samo da se uveri koliko je majušno bilo, a roditelji će, takođe, sa setom razmišljti o prvim danima roditeljstva i kako je vreme proletelo.

Darujte novac

Ukoliko ipak ne možete da se odlučite za neki od navedenih predloga, onda jednostavno darujte novac i  budite sigurni da niste pogrešili. Roditelji će odlučiti da li će nešto kupiti ili će sumu staviti na štedni račun i tako omogućiti detetu kad bude punoletno da koristi novac za školovanje ili u neke druge svrhe.

Napravite poklon sami

Najlepši pokloni su oni koje  napravimo sopstvenim rukama. Lepo je i kupiti nešto gotovo, ali ako sami nešto izradimo i  u to uložimo vreme, trud i ljubav onda je to nešto od neprocenjive vrednosti. Tako od malo vunice može da nastane zanimljiva kapica, prslučić, pa čak i haljinica ili pantalonice, jaknica, džemperčić. Posebno su popularne zepe koje podsećaju na patike. Mogućnosti su velike, a mašta nema granica. Zato pustite mašti na volju i napravite samo vaš idealan poklon za najslađu bebu na svetu.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *