odmor porodica letovanje

Koji je optimalan tip smeštaja za porodice na odmoru?

Porodičnom odmoru se raduju i deca i roditelji. Svi jedva čekamo da započnemo dugo zasluženi odmor i pobegnemo od gradske buke i vreve. Kako bi odmor protekao bez nervoze najbitnije je odlučiti kakav tip smeštaja želimo da rezervišemo, što zavisi od tipa putovanja, da li smo u prolazu ili se duže zadržavamo? Da li nas zanimaju apartmani na dan, hotelski apartmani ili ‘pak sobe i drugi tipovi smeštaja. Cena igra veoma veliku ulogu

Kada planiramo odmor, svi želimo da to bude idiličan odmor. Da bismo to ostvarili pre svega moramo da nađemo adekvatan smeštaj koji će nam omogućiti komfor, uživanje i praktičnost, a sve to ukombinovano sa povoljnom cenom smeštaja, kako bismo se uklopili u planirani budžet.

Apartman ili hotel?

Za porodični odmor apartmanski smeštaj bi bio bolja opcija nego hotel. Porodični odmor obično znači putovanje sa malom decom, koja su prirodno nemirna i zahtevaju veći prostor, kako unutra, tako i napolju.

Apatmani imaju veći prostor

Apartmanski smeštaj često nudi dvorište koje će deci mnogo značiti, jer će mnogo vremena provoditi napolju. Ono je leti pogodno za igru, fudbal, i slične aktivnosti. Ukoliko je u pitanju zimski odmor, mogu da uživaju u snegu prakitčno bez napuštanja smeštaja, i odlaska na staze svaki dan.

Apartmani su uglavnom veće kvadrature i obezbeđuju vam prostor u kom bi deca mogla da borave i da se igraju kada je napolju loše vreme.

Stvari za decu, kao što su kolica, igračke i sl. nećete moći da smestite u hotelske sobe, po pristupačnim cenama, dok ćete u apartmanima u toj pogodnosti moći da uživate.

Apartmani su funkcionalniji i povoljniji

U apartmanima možete provesti praktičniji i funkcionalniji porodični odmor. Ovakva smeštajna jedinica ima kuhinju, kao i sve potrebne aparate pomoću kojih možete deci da spremite hranu, užinu, sokove, i tako održite dnevni raspored vaše bebe. Samim tim, uštedećete više novca.

Pored pravljenja hrane, uštedećete novac i na samom smeštaju, jer su apartmani uglavnom jeftiniji nego hoteli zato što vi spremate hranu.

Ukoliko želite duži odmor u dogovru sa vlasnikom apartmana možete da operete garderobu, samim tim, to smanjuje količinu stvari koje morate da nosite sa sobom.

Povoljni apartmani van centra i gužve na destinaciji

S obzirom na to da se na porodično putovanje obično putuje kolima, možete da nađete veoma povoljne apartmane koji se ne nalaze u centru destinacije koju ste odabrali, ali su veoma lepo i komforno opremljeni.

Još jedna prednost apartmana je što nećete doći u neprijatnu situaciju da vam deca otvore mini frižider i iskoriste ili prospu stvari iz njega, koje vi kasnije morate veoma skupo da platite. Sadržaj frižidera u apartmanu sami određujete, a cene namirnica nisu trostruke.

deca odmor roditelji

Apartman ili soba za izdavanje?

Iznajmljivanje privatne sobe može biti dobar izbor za parove koji žele da uštede na putovanju, ali će porodice, nažalost, od ove uštede imati više štete nego koristi. U sobama ne postoji kuhinja, a privatni smeštaj ovog tipa ne pruža restoran, tako da ishrana dece se svodi na skupe restorane u gradu.

Osim toga, sobe često nemaju dovoljno kvadraturu kojom biste mogli da sebi i vašoj deci obezbedite komfor i prostor za igru.

Kupatila u sobnom smeštaju su često zajednička, što je veoma loš izbor za porodicu. Ukoliko soba ima svoje kupatilo ono je često usko i malo, pa je kupanje dece naporan zadatak koji će vas izmoriti, a kupatilo će verovatno ostati poplavljeno.

Ukoliko želite da izbegnete stres i nerviranje na odmoru, istina je da ćete za apartman morati da izdvojite malo više novca nego za sobu, ali uštedećete jer nećete jesti u skupim restoranima u gradu, a živci će vam ostati sačuvani.

Odmor bez stresa

Ono što niko ne želi je da se vrati sa porodičnog odmora umorniji nego što je otišao. Porodični odmori su često više posvećeni deci nego roditeljima, ali roditelji su ti koji moraju da se odmore i da se spreme za dalje radne aktivnosti.

Apartmani su pravi izbor za njih, jer će u njima imati svoj mir i prostor koji mogu da iskoriste samo za sebe.

Predah od dnevne rutine važan je i za roditelje i za decu, a smeštaj u vidu apartmana roditeljima nudi mnogo opcija koje će razbiti rutinu u koju su upali osmočasovnim radnim vremenom, ili detetovim svakodnevnim odlaskom u vrtić.

Na posao će se vratiti puni energije, koja im je potrebna za nastavak obavljanja napornog posla od kog izdržavaju porodicu. Posao će obavljati lakše, sa manje napetosti i tenzije, a to je ono čemu, u suštini, odmor i služi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *