Karakteristike PVC stolarije

Drvena i aluminijumska stolarija nisu više toliko popularne i moderne. Njihovo mesto polako, ali sigurno zauzima PVC stolarija. Ukoliko se prošetate bilo kojim gradom i bacite pogled na novije zgrade – videćete da su one opremljena sa PVC stolarijom više nego što je to bio slučaj ranije. To je zbog kvaliteta koji pruža PVC. Dugotrajan je, veoma isplativ, raznovrstan, vatrootporan. Navedene su samo neke od značajnijih i korisnijih karakteristika.

PVC stolarija je lagana za obradu i izuzetno je dugotrajna

Oblikovanje PVC stolarije je izuzetno lagan posao. Uz oblikovanje, lako je i rezanje istog materijala, kao i varanje i spajanje. Zbog toga ga i sami profesionalci veoma cene i vole. Može na jednostavan način da se sastavi u različite oblike. Zbog ovakvih karakteristika se PVC stolarija koristi za izradu prvenstveno prozora, ali tu su i vrata, kao i drugi značajni elementi prilikom izgradnje nove kuće ili zgrade. A što se tiče trajnosti – u startu pobeđuje druge materijale. Otvoran je na truljenje, na koroziju, na degradaciju, ali i na udarce i abraziju. Rok trajanja PVC stolarije se procenjuje od 40 pa sve do fantastičnih 100 godina, naravno u zavisnosti od toga koliko se koristi.

Pozitivno utiče na očuvanje okoline

Kada se pravi PVC – utrošak energije je znatno manji nego kod ostalih materijala. Materijal koji ostaje na kraju se može i reciklirati, što je veoma bitno. U poslednje vreme niču fabrike koje se bave reciklažom materijala od ostataka PVC stolarije. Pošto je sam po sebi PVC lak – utroši se mnogo manje goriva kada se proizvodi.

Cena PVC stolarije

Svako od nas vodi računa o ceni, što je i normalno. Svi mi želimo da prođemo što jeftinije, a opet da dobijemo kvalitet. Nekad moramo malo više da uložimo u početku, a da nam se u kasnijem periodu vrati višestruko. Naravno, i cene PVC stolarije mogu da variraju od proizvođača do proivođaća, ali je pre svega potrebno sagledati sve aspekte PVC stolarije. Kupovinom PVC stolarije ste sebi obezbedili veliku uštedu energije. Na primer, zimi ćete osećati topliju sobu, a tokom leta Vam neće biti potrebna klima svaki dan. To je jedna od bitnijih karakteristika PVC stolarije, a koja se sigurno svakome dopada.

Ostale karakteristike

Navedene karakteristike nisu jedino što krasi PVC stolariju. PVC stolarija je estetski lepša od drugih materijala koji se koriste u slične svrhe. Ona, takođe, pruža i zvučnu izolaciju, pa, ukoliko ste ljubitelj glasnije muzike – PVC stolarija će Vam pomoći da uživate u istoj. Takođe, nećete ni osetiti da trošite novac na održavanje. Zašto je to tako? Pošto je PVC stolarija dugotrajna, o čemu je već bilo reči, jedino što Vam je potrebno da nabavite krpu za brisanje prašine. Nju, verovatno već i posedujete. Onda Vam preostaje samo da uzmete tu istu običnu krpu i pređete po PVC-u. Toliko o komplikovanosti održavanja. Zaista lako i bez mučenja. Uz to, PVC stolarija je veoma čvrta, a ujedno i laka. Što je čini idealnom kombinacijom. Navedene karakteristike jednostavno moraju bar da Vam zagolicaju maštu i da pomislite da pređete na PVC stolariju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *