Kakvi koferi su najbolji za putovanje

Vrlo je bitno koji ćete kofer koristiti prilikom putovanja. Nije važno da li jer putovanje na duže ili vam je potreban samo da prenesete stari, recimo, prilikom selidbe.

Bitno je da je kvalitetan i da ima dovoljno prostora. Važno je da je kofer od izdržljivog materijala I da možete da računate na njegovu funkcionalnost. To je korisno za vas i putovanja, te tokom praznika, i za poslovna putovanja. Koliko ćete platiti kofer zavisi od vise faktora, za početak od materijala i na cenu naravno utiču i dimenzije kofera.

 

Ocenite koja dimenzija kofera vam je potrebna

Savetujemo vam da ne štedite na ceni ukoliko vam je potreban veliki kofer. Takav kofer će vam uvek  biti praktičan i upotrebljiv. Ukoliko putujete avionom, sigurni smo da ste svesni da morate da ispoštujete dimenzije koje su dozvoljene, ali ono što možda niste znali jeste da postoji i novi pravilnik koji nažalost izuzima većinu kofera koji su se do sada smatrali ručnim prtljagom. 

 

Koferi se prave od najrazličitijih materijala

Daćemo vam praktične savete kada je materijal kofera u pitanju. Najsofisticiraniji koferu su napravljeni od kože. Ipak imajte na umu da su kožni koferi ujedno i najteži. Takođe uzmite u razmatranje i činjenicu da se koža može brzo izgrebati i izgled kofera če ekspresno biti narušen. Dalje, pomenućemo kofere od najlona i poliesterskih elemenata. Ovakvi koferi su izgledom odlični, lagani su, mogu biti vodootporni ali  se nisu pokazali kao dosta izdržljivi koferi. Cena je povoljna ali je takođe u skladu sa kvalitetom kofera. Pored pomenutih materijala, materijal koji se najbolje pokazao je verovali ili ne plastika. Ali ne čista plastika. Potrebno je da koferi imaju dodatak metalnih čipova ili titanijumskih čipova. Ovakvi koferi imaju jaču cenu ali će vam dugo trajati, služiće vas i nećete se pokajati što ste se za ovakve kofere opredelili.

 

Brend kofera

Mnogi obraćaju pažnju na to koji je brend kofera u pitanju. To je, u neku ruku, I u redu jer mnogi proizvodjači postoje decenijama I to sa razlogom- prave kvalitetne kofere. A opet, proizvodjač utiče na cenu kofera. Savetujemo vam da pokušate da pronadjete kofer za vas u nekom outleletu određenog brena ili da pokušate da pronađete staru kolekciju. Koferi od prošle sezone če biti znatno jeftiniji.

 

Točkići na koferima

Još jedna bitna stavka prilikom kupovine kofera jestu i točkići. Ima više varijati kako su točkići postavljeni ali je najbolje da su postavljeni zasebno jedan od drugog. Umesto povezana dva, najbolje je da kofer ima četiri posebna točka. Testirajte I samu buku točkića . Složićete se da je prijatno ukoliko se krećete s koferom , a on se čuje u celom bloku. Takođe se možete raspitati za kofere koji imaju kočnicu za slučaj da krene da se otkotrlja. Ukoliko ima kočnicu neće moći daleko da odmakne.

 

Ručke

Posebno je potrebno da obratite pažnju na ručke na koferu. Uglavnom su u pitanju tri ručke. Jedna pomaže da se kofer obori i kreće podno. I tu su dve ručke koje su potrebne da bi se kofer nosio. Savetujemo vam da dobro osmotrite same ručke. Nakratko prenesite kofer sa jedne strane na drugu i vidite da li je ručka udobna ili žulja, ukoliko vas žulja, zamislite kako bi žuljalo da je kofer pun. Budite mudri prilikom biranja ovod dela kofera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *