Kako uštedeti prilikom angažovanja benda za svadbe?

Da li ste oduvek zamišljali kako će na Vašoj svadbi goste zabavljati muzika uživo, odnosno bend za svadbe? Međutim, nakon što ste se raspitali o tome koliko bendovi naplaćuju svoje nastupe i uporedili ih sa budžetom kojim raspolažete, više niste tako sigurni da će Vaši snovi i želje biti ostvareni. Angažovanje benda za svadbe zna biti dosta skupo, ali uvek postoje načini na koje se ti troškovi mogu smanjiti. Predlažemo Vam neke od njih.

Unajmiti bend za svadbe koji ima manje članova

Sasvim je logično da bendovi koji se sastoje od tri ili četiri muzičara svoj nastup naplaćuju manje od onih bendova koji imaju sedam ili osam članova. Svakako da je lepo videti i slušati uvežbani osmočlani bend za svadbe, međutim ukoliko Vaš budžet to ne dozvoljava nema neke velike potrebe za takvim luksuzom.

Naime, dobar bend za svadbe, bez obzira na to koliko članova broji, može podići goste na noge i stvoriti veselu atmosferu u kojoj će Vaši gosti uživati.

Zbog toga, već na samom početku traženja odgovarajućeg svadbenog benda, potragu suzite na bendove koji broje manje članova.

Budite oprezni kada je reč o unajmljivanju mlađih i neiskusnijih bendova za svadbe

Uvežbani, iskusniji bendovi za svadbe koji dugi niz godina nastupaju u istom sastavu računajući na svoje iskustvo i dobru reputaciju koja ih prati znaju svoj rad naplaćivati dosta skupo. Mada angažovanje mlađih i manje iskusnijih bendova za svadbe zna biti dobar  način za smanjenje troškova, budite na oprezu.

Dobro se raspitajte o njihovom kvalitetu i repertoaru i nemojte štedeti po svaku cenu.

Razmislite o vremenskom periodu u kome organizujete svadbu

Vremenski period u kome organizujete svadbu može dosta uticati na cene svega, pa i cenu angažovanja benda za svadbe. Sredina leta jeste vrhunac sezone venčanja i tada su cene izuzetno visoke. To je vreme kada su muzičari prezauzeti i kada imaju mogućnost da biraju gde će, za koga i za koliko para svirati. Ukoliko se venčavate izvan sezone, tokom zimskih meseci kada muzičari nisu preokupirani mogućnosti za pregovore oko cene su veće, a samim tim i šanse da platite manje.

Takođe, ukoliko iz nekog razloga svadba ne može da sačeka zimske mesece, razmislite da je organizujete u toku radne nedelje, kada muzičari najčešće nisu već angažovani.

Angažovanje lokalnog benda za svadbe jeftinije

Još jedan odličan način za smanjenje troškova kada je reč o organizaciji svadbe jeste angažovanje benda koji dolazi iz lokalne sredine, umesto benda iz drugog grada. Na taj način ćete izbeći nepotrebne troškove prevoza članova benda za svadbe i njihovog noćenja. Sigurni smo da u lokalnoj sredini iz koje dolazite postoje dobri svadbeni bendovi koje možete angažovati.

Ne plašite se da pitate sve što vas zanima

Ne plašite se da pitate i proverite šta možete dobiti za novac kojim raspolažete. Čak i kada ne raspolažete sa dovoljnom količinom novca kako biste angažovali određeni bend za svadbe, razgovarajte sa njegovim članovima i proverite da li za taj novac možete da dobijete nešto, makar i u manjem formatu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *