Polaganje ispita za auto skolu

Kako se uspešno pripremiti za teorijski ispit za polaganje vožnje

Mnogi odustaju od vožnje jer se boje polaganja praktičnog i teorijskog ispita. Broj ovakvih ljudi se povećao sa donošenjem novog zakona o polaganju vožnje koji je doneo i obavezno pohađanje teorijske nastave. Instruktori kažu da mnogi misle da je upravo ova novina uitcala na povećanje ozbiljnosti obuke za polaganje vožnje. Međutim, intruktori tvrde da je upravo ovo dovelo do toga da se teorijsko znanje savlada na pravi način. U nastavku pročitajte kako na najbolji način da savladate teorijski ispit za polaganje vožnje.

Kako izgledaju pripreme za polaganje teorijskog dela za polaganje vožnje

Kao što smo naveli, novina zakona za polaganje vožnje je i obavezno pohađanje teorijske nastave. Bilo da vas zanima kako izgleda polaganje za b kategoriju u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Vranju ili bilo kom drugom graduPrema novim propsima potrebno je pohađati ukupno 40 časova, od kojih su 30 predavanja, a 10 časova je rezervisano za vežbe. Jedan čas traje 45 minuta, a u zavisnosti od dogovora sa auto školom moguće je pohađati najviše tri časa tokom jednog dana.

Ovaj deo obuke za polaganje vožnje osmišljen je tako da na časovima polaznici savladaju osnovu. Odnosno da sa razumevanjem shvate teoriju, koja će im kasnije koristiti za samu vožnju. Mnogima je teorija dosadna i naporna, međutim da biste postali dobar vozač prosto je neophodno da steknete dobru teorijsku osnovu.

Teorijsko znanje je osnova praktičnog

Kao što smo naveli, bez teorije nema ni prakse! Odnosno, ukoliko ne budete savladali propise, znakove i ostale teorijske osnove, nećete se ni snalaziti u vožnji! Zato posvetite vreme učenju teorije, aktivno učestvujte na časovima obuke za polaganje vožnje, pitajte šta vam nije jasno. I nikako ne učite napamet, to nikada ne može biti dobro. Pre svega zato što je nemoguće naučiti sve napamet, a i brzo ćete zaboraviti naučeno. Iako ćete morati da znate i auto delove da bi položili vožnju nemojte misliti da je to nepotrebno jer ćete se sigurno naći u situaciji kada ćete se setiti ove lekcije.

Ako imate problem sa savladavanjem teorije, obavezno se konsultujte sa instruktorom, ili sa nekim iskusnim vozačem. Oni će moći da vam približe teoriju sa praktičnim znanjem. Takođe, budite svesni da je nemoguće naučiti teoriju za kratko vreme. Zato se preporučuje da sa pripremama počnete čim krenete sa obukom. Na taj način ćete najlakše moći da pamtite, ali i da primenite naučeno kada počnete sa časovima vožnje.

Odakle se sprema ispit za teorijsko polaganje vožnje

Najveći broj auto škola obezbeđuje literaturu i testove za vežbanje. Iako najveći broj polaznika sprema teorijski ispit samo pomoću testova, to ipak nije najbolji način. Jer, testovi su namenjeni da proverite znanje koje ste stekli čitanjem knjige za polaganje vožnje. Učenjem testova, najverovatnije ćete napamet naučiti odgovore, što znači da ćete teško to znanje znati da primenite u praksi. Zato preporučujemo da barem jednom pročitate knjigu, kako biste imali celinu. A tek onda pređite na testove. Na sajtu https://www.autonadlanu.com možete pronaći dosta korisnih saveta koji vam mogu pomoći da lakše savladate toriski deo ispita.

Kako izgleda teorijski ispit

Cilj teorijskog ispita je da se proveri stečeno znanje i poveže sa realnim situacijama. Ispit se polaže na kompjuteru, a svaki kandidat aktivira softver pomoću jedinstvene lozinke. Teorijski test se sastoji iz 41 pitanja, a ispit traje 60 minuta. Za uspešno polaganje neophodno je ostvariti minimum 85%, odnosno osvojiti 85 poena. Odmah nakon potvrđivanja završetka ispita bićete obavešteni o rezultatima.

Na ispit je neophodno poneti važeću ličnu kartu kako bi članovi komisije utvrdili identitet.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *