Kako se snaći i prepisati na ispitu?

Jedna od večitih dilema studenata koji su se našli u nevolji, a to su svakako kada na vreme ne odluče da započnu sa učenjem, jeste da li odustati od jednog ispita do narednog roka, ili pak, možda se odlučiti na jedan smeo, ne toliko zakonit i moralan, ali korak koji je nekako svojstven svim učenicima, a to je prepisivanje.

Odluka je individualna, svako odluči za sebe, ali je za one koji ipak odluče da krenu sa malo znanja i dosta sreće bitno da otkriju što više tehnika uz pomoć kojih mogu da ostvare pozitivne rezultate na nekom ispitu.

Puškice

Jedan od najstarijih oblika prepisivanja svakako su takozvane puškice, odnosno, sitni papirići na kojima su ispisane lekcije, odgovori na određena ispitna pitanja ili čine čak čitavu umanjenu knjigu ili neku skriptu. Međutim, čini se da je u današnje vreme ovaj način prepisivanja sve manje zastupljen, budući da je prilično teško izvaditi na sto ili negde pored sebe i najmanji komadić papirića, a posebno što savremeno doba pruža dosta više mogućnosti za ovakav način snalaženja prilikom odgovaranja na postavljena pitanja.

Telefon

Nije baš najlakše sakriti telefon od onih koji vode računa o tome da svi učenici, studenti, regularno polažu određeni predmet, ali kada se snađete onako kako vam odgovara, a da vas niko ne otkrije, telefon može najviše da vam pomogne. Najpre, sve moguće dokumente u vezi sa samim predmetom možete prebaciti na svoj telefon, te tako brzo pronaći odgovor na neko pitanje koje vam je zapalo, a pored toga, uvek imate mogućnost konsultacije sa postojećim informacijama na internetu, gde u samo nekoliko sekundi možete dobiti odgovor koji tražete. Naravno, kada se radi o internetu, vodite računa da budete sigurni da je to potreban odgovor, a ne nešto što će vas navesti na pogrešan put, što ume često da se desi, zbog postojanja velikog broja tačnih, ali i netačnih informacija u vezi sa svime.

Bubice za ispit

Ukoliko se odlučite za bubice za ispit biće vam potrebna pomoć prijatelja ili nekoga ko je voljan da vam pomogne. Dok se bubica za ispit nalazi u vašem uhu, budite sigurni da vas niko neće primetiti da radite nešto sumnjivo, jer osim što slušate pomno osobu sa druge strane koja vam govori šta i kako da pišete, nećete imati problem da se okrećete okolo i ostavljate trag sumnji. Najvažnije je da pored bubice za ispit, ako ste se već za nju odlučili, imate osobu za koju ste skoro potpuno sigurni da će znati odgovore na pitanja, a da pored toga bude umerena u diktiranju i strpljiva, te jasna, da u svakom momentu možete dobro i jasno da čujete, te da možete da stignete sve da ispišete uredno i čitko, ukoliko je polaganje pismeno, odnosno, da čujete dobro i razumete ukoliko ste ovaj način prepisivanja iskoristili za usmeno polaganje ispita.

Osim bubica za ispit, postoje još brojna tehnička pomagala koja se koriste u ove svrhe, poput pojedinih kamera, koje se mogu naći u olovci, satu, pa i same bubice za ispit mogu biti žičane ili potpuno bežične, kao i neki multimedijalni uređaji koji objedinjuju zvuk i sliku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *