Kako pocrneti brzo i bezbedno?

Kada dođe leto, uglavnom jedino o čemu brinemo je kako pocrneti najbrže. Preplanula boja daje fantastičan izgled koži a takođe čini da izgledamo zategnutije. Osim vitamina D koji je odgovoran za jake i zdrave kosti i zube, izlaganje suncu povećava nivo serotonina u našem telu, čineći nas srećnijim.

Međutim, kako bi izbegli rizik od raka kože i prevremenog starenja, ne treba preterivati sa izlaganjem suncu. Evo nekih od najvažnijih saveta koji će vam reći kako pocrneti najbezbednije.

Uvek koristite zaštitu od sunca

Mleko za suncanje je obavezno za svakoga ko razmišlja da provede vreme na suncu. Preporučljivo je nanositi zaštitu svaka dva sata ili odmah nakon što izađete iz vode. Ovo će pomoći da vaša koža ne izgori. Takođe, mleko sa suncanje nanesite u debelom sloju nekih 30 minuta pre nego što izađete napolje, jer mu je potrebno vreme za aktiviranje sastojaka. Imajte na umu da, ako planirate da boravite u vodi, najbolje kreme za suncanje za vas su one koje su vodootporne. Takođe gledajte da zbegavate sunčanje u periodu kada je sunce najjače.

Zaštitite kosu i usne

Ako je vaša koža osetljiva na sunce, onda su i takođe i vaša kosa i glava. Izaberite veliki šešir i balzam za kosu koji u sebi ima zaštitu od sunca.

Ne zaboravite i na usne, pa pronađite balzam sa zaštitom od sunca koji će dubinski hidrirati i negovati vaše usne tokom sunčanja.

Ograničite vreme na suncu

Ako imate svetao ten i izlazite bez kreme za zaštitu od sunca, možete dobiti opekotine za 30 minuta ili čak manje! Stoga, nakon što nanesete mleko za suncanje, prvi put provedite najviše 15 do 20 minuta na suncu. Svaki sledeći put povećavajte vreme za nekih 5 do 10 minuta, ali obavezno pratite kožu kako ne biste izgoreli.

Krećite se/okrećite se na suncu

Poslednja stvar koju želite je da neravnomerno pocrnite. Tokom sunčanja prednje strane, podignite ruke i raširite ih kada sunčate leđa, kako biste bili sigurni da će svi delovi tela jednako pocrneti. Menjajte stranu na svakih 15 do 30 minuta.

Hidrirajte vašu kožu

Održavanje vlažnosti kože od suštinskog je značaja kako tokom samog sunčanja, tako i nakon njega. Stoga se hidrirajte i iznutra i spolja tako što ćete piti dosta vode i koristiti visoko hidratantne proizvode na koži.

Odmorite kožu

Dobijanje boje nastaviće se i nakon što ste boravili na suncu, stoga nema potrebe da budete izloženi sunčevim zracima sve dok ne primetite da dobijate boju. Odmorite kožu nakon izlaganja suncu sedeći u zatvorenom prostoru ili u hladu, jer će to biti od velike koristi za vaš preplanuli ten.

Šta ako ste ipak izgoreli?

Ukoliko ste i pored svega ipak izgoreli, preporučujemo da u tim situacijama koristite mast za opekotine. One u trenutku umiruju kožu, i pružiće oštećenoj koži brz oporavak i revitalizaciju.

Svi mi želimo samo najbolje tokom leta. Kako bi najbezbednije pocrneli, predlažemo da posetite Lilly Drogerie online shop, jer ćete tu pronaći najbolje kreme za suncanje, sprejeve i losione, mast za opekotine, kao i preparate koji će vam pomoći da ubrzate dobijanje boje.

Uživajte u bezbednom sunčanju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *