Kako organizovati dečiji rođendan za pamćenje?

Bliži se dečiji rođendan, očekuje vas proslava, ali kako je pripremiti prvo je pitanje svakog roditelja. U kući ili igraonici?

Osim ako nije reč o prvom i drugom rođendanu, najbolje je da se konsultujete sa mališanom oko proslave. A mi smo tu da vam malo pomognemo oko organizacije.

Rođendan kod kuće

Bliži nam se divan dan, vreme je da se priprema dečiji rođendan. Ako ste se odlučili za proslavu kod kuće, onda makar sedam dana krenite sa pripremanjem. Posebno bi trebalo uvažiti dečije želje i mišljenje mališana kada je reč o pozivnicima i spisku gostiju.

Najmanje 4-5 dana pre rođendana pošaljite pozivnice. Takođe zamolite da vam roditelji potvrde dolazak na proslovu, jer ćete tako biti sigurni u broj gostiju i moći ćete da pripremite dovoljno hrane za sve goste.

Najpre napravite spisak namirnica koje su vam potrebne, a uz to obavezno na spisak dodajte i dekoraciju, balone, konfete, balone, šarene tanjiriće, čaše i slamčice. Svakako su ovo sitnice bez kojih nijedan dečiji rođendan ne može da prođe.

Prostoriju ujrasite balonima koji su u omiljenoj boji vašeg mališana, možete ih zalepiti na zid ili plafon ili ih svuda po prostoriji razbacajte. Možete stolice da rezervišete tako što ćete na svaku da zalepite balon sa imenom deteta i tako će svaki mališan imati svoje mesto.

Kraljevski tron neka bude rezervisan za slavljenika, a pomoću balona i ukrasnog papira pripremite ovo mesto. Ostale ukrasne elemente usaglasite sa bojama balona i napravite zabavu o kojoj će se pričati.

Ketering za dečiji rođendan

Kada je jelovnik u pitanju, onda pripremite što maštovitiju i što šareniju hranu, a opet se potrudite da to sve brzo i lako pripremite.

Prilikom izbora jela, možete se oslučiti za ponudu koju imaju prosavnice, ali možete i sopstvenu maštu iskoristiti. Pripremite ili kupite rođendansku tortu koja je na sprat ili koja je u obliku omiljenig crtanog junaka vašeg mališana.

U prodavnici možete nabaviti raznobojne bombone, gotovw ukrase za kolače, a možete pripremiti ili poručiti rođendanske mafine. Šarene korpice, raznobojne mrvice i bombone u boju oduševiće svu decu.

Možete napraviti i neobične ražnjiće na koje možete da nanižete kovkice sira, šunke, hleba i povrća. Takođe, možete spremiti i voćne ražnjiće. Negazirani voćni sok poslužite u raznobojnim papirnim rođendanskim čašama, a možete dodati i slamčice i papirne ukrase kao što su suncobrančići i lepeze.

Dečije igraonice – proslava koja se pamti

Roditelji se radije odlučuju za dečije igraonice za proslavu rođendana kako bi deca mogla slobodno da trče i da se igraju. Proslava se najčešće iz nekoliko celina sastoji. Najpre se održava mini predstava i tako se u početku deca oraspolože, a u tome će pomoći animatori koji pripremaju zanimljive igre za mališane obučeni u gusare, klovnove i druge crtane junake.

Mnoge dečije igraonice imaju lavirinte, penjalice, pa je deci to izuzetno interesantno, pa se proslava rođendana u igraonicama preporučuje za decu uzrasta između dve i šest godina.

Nakon predstava sledi zakuska, a onda rođendanska torta.

Tokom rođendanske zabave roditelji mogu da se opuste i da uživaju, baš kao i mališani.

Pre same proslave obavezno idite do dečije igraonice i proverite kakav je prostor i da li je sve spremno za zabavu. I da, obavezno ponesite jošj jedno odelo za dete, jer će sigirno morati dete da se presvuče nakon jurnjave i igranja.

Takođe, obavezno proverite da li je u ponudi i profesionalni fotograf, jer ako niste oprezni mogu vam fotografa dodatno naplatiti. Trebalo bi da osmislite kako će prostor da bude ukrašen i zajedno sa animatorom osmislite čitav scenario, jer smo sigurni da će vaš mališan biti posebno srećan ako rođendan proslavi sa omiljenim crtanim likovima poput Nindža kornjača, Šreka ili Moćnim rendžerom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *