Kako odabrati najbolju PVC stolariju 

Atraktivne kombinacije PVC vrata i PVC stolarije dovode enterijer do visoke estetike. 

Na tržištu se pruža širok izbor modela i nijansi za PVC stolariju koja su svojim stilom i  pogodnostima osvojila mnoga srca. Materijal od kojih se izgrađuju PVC vrata i druga stolarija je visokokvalitetan i ima dug upotrebni vek, a pritom cena je pristupačna. Ovim fantastičnim sintetičkim jedinjenjem se takođe mogu obložiti i drvena vrata koja će biti otporna na vlagu, a uzimajući u obzir da je premaz zapravo nezapaljiva plastika ovako obložena vrata imaće i otpornost na vatru. Teksture mogu biti raznolike, na primer mat ili staklasta, a opcije   zanimljive. 

Prednosti PVC vrata u odnosu na drvena vrata 

Za PVC konstrukciju gotovo da nema štetnih uticaja, pa su pozitivne osobenosti velike u odnosu na klasična drvena vrata koja se mogu oštetiti ogrebom, udarom, bledeti pod uticajem sunčeve svetlosti i tako dalje. PVC vrata su sigurnija za upotrebu jer nemaju jedinjenja olova, u prostoriji se neće širiti ružan miris laka, a sredstva za čišćenje vrataneće izmeniti njihov izgled. Usled povećane vlažnosti ne mogu nabubriti kao vrata od drveta. Dakle, ukoliko kupite PVC vrata osiguraćete vaš dom kvalitetnim proizvodom po niskom cenovnom rangu. 

Kakva sve PVC vrata postoje 

Zavisno od stila koji želite da postignete, PVC vrata možete kupiti u obliku harmonike, kao klizna vrata, preklopna, vrata sa staklom ili ogledalom koja će vizuelno širiti unutrašnjost, vitraž PVC vrata, dekorativna polukružna vrata koja imaju mogućnost da se otvaraju u više pravaca, zatim rotaciona vrata koja se mogu okretati oko svoje ose. Izbor modifikacija je veliki. Vrata mogu imati dva ili više krila, biti potpuno pravougaona ili geometrijskim, nestandardnim detaljima oblikovana. Ručke na vratima su takođe sofisticiranog dizajna, polukružnog oblika, savijenog roga, različitih debljina. Na ulazna PVC vrata bez problema možete ugraditi i interfon, poštansko sanduče, razne zaštitne brave i druge detalje koji su vam potrebni. 

Balkonska PVC vrata

PVC vrata za balkon su slične građe kao pvc prozori, uglavnom su providna kako bi mogla da produkuju sunčevu svetlost u unutrašnjost. Kvaku imaju najčešće samo sa unutrašnje strane, ali je moguća i postavka spoljne ručke radi veće funkcionalnosti. Ovakva vrata na tržištu se mogu pronaći kao klizna, vrata koja su u kombinaciji sa jednim prozorom, dvokrilna vrata i harmonika pvc vrata. Uobičajena širina je između 70 i 90 cm, a visina balkonskih PVC vrata se kreće do 210 cm, dok u pojedinim objektima dimenzije mogu biti znatno veće. 

Zastakljivanje balkona PVC stolarijom 

Tržište pruža mogućnost i da se vaš balkon zastakli što će pomoći boljoj izolovanosti prostora i sprečavati buku sa ulice, a može biti dobar način da vaš enterijer učinite komfornijim. Zastakljen balkon štitiće prostor od raznih vremenskih nepogoda, od prašine sa ulice i insekata. Pored toga, biće dobar način da se vaša površina iskoristi jer od tog prostora možete napraviti funkcionalnu zelenu oazu, zatim ukoliko nemate dovoljno mesta u ostatku stana ili kuće na zastakljenom balkonu možete napraviti poslovnu kancelariju, praktični magacin, malu biblioteku za odmor ili kreativnu igraonicu za vaše dete. Univerzalnih opcija je mnogo. Balkon je mesto sa kojeg možete promatrati izlazak sunca. Ugradnjom mini bara na njemu zahvaljujući pvc mogućnostima ovekovečite ove trenutke dok ispijate prvu jutarnju kafu. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *