Kako izabrati burme za venčanje?

Onda kada se priprema svadba, mladenci su preko glave u obavezama oko organizacije, a kao neizostavna stavka na njihovoj listi nađe se i izbor burme.

Kako je ovo jedini detalj sa venčanja koji ćete, osim uspomena, nositi sa sobom kroz život, glavni savet je da se burme biraju veoma pažljivo kako ne biste došli u situaciju da ih izgubite, da vas žuljaju, da za vas ubrzo ostanu bez simbolike i slično.

Najvažnije – da li pristaje

Naravno, na prvom mestu, burme moraju da pristaju i mladi i mladoženji.

Zvuči kao suvišan savet, ali kada se jednom nađete u gomili obaveza oko organizacije venčanja može se desiti da preko ove stavke samo „preletite“ i da se ispostavi da vam burme spadaju, žuljaju vas i slično.

Za tim sledi proces prepravki koji može dugo trajati i nametanje još jedne obaveze, za čim zaista nema potrebe.

Pre nego što se rešite za prave burme, potrudite se da kod zlatara izmerite obim prstiju, odnosno da birate one koje vam pristaju.

Ne probajte burme uveče i pogotovo ne po toplom vremenu, kada su vam prsti otečeni, već idite ujutru na probu kao jednu od prvih obaveza u danima pred venčanje.

Plemeniti metal za izradu burme

Na drugom mestu, bilo bi dobro da za početak odaberete plemeniti metal za izradu burme.

Možete birati srebro, belo, žuto ili ružičasto zlato, ali šta god da izaberete, ovo će biti prvi korak u izboru burme i naravno njenog krajnjeg izgleda.

Ovde je najbolji predlog dogovor sa partnerom, jer poenta jeste dokazati ljubav i tako što ćete poneti iste burme nakon venčanja.

Sama forma prstena

Sama forma burme takođe je veoma važna kako za udobnost, tako i njen izgled.

Možete birati ravne burme koje su veoma popularne u današnje vreme, ili pak zaobljene burme čiji krug izgleda kao „popunjen“ koje možda jesu pomalo retro varijanta, ali svakako lepo izgledaju.

Za šta god da se odlučite, imajte na umu da vam burme svakako moraju biti udobne.

Uobičajeni ili posebni detalji

Kada dođe do detalja, tada već formirate svoj željeni izgled burme.

Zlatari vam mogu predložiti odluku između cirkona, dijamanata ili brilijanata, belih ili u boji, kao dodatke koje burme najčešće imaju.

Ako se pak ne odlučite za ove klasične dodatke, možete da ugravirate na burme datum svog venčanja, imena, stihove, datum početka veze ili druge brojke ili slova koje vas povezuju i koji vam mnogo znače.

Na ovaj način će vaše burme biti zaista unikatne.

Kako izneti i staviti burme na venčanju?

Postoje zaista originalni načini da se burme iznesu ili da budu stavljene na venčanju.

Primera radi, jedan od tradicionalnijih načina jeste da burme stavljaju kumovi mladencima na prst, što ujedno označava i povezivanje sa prijateljima i partnerom kroz čitav život.

Zatim, burme može izneti na jastučiću neki mlađi član porodice onda kada dođe vreme za to, što će biti posebno simpatično i originalno, dok ćete istovremeno na ovaj način uz burme označiti i povezivanje vaših porodica, a ne samo vas i vašeg partnera kao mladenaca u braku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *