Kako da vaše kupatilo izgleda luksuzno, a da ne uložite mnogo?

Renoviranje kupatila jeste uvek trošak, ali uglavnom se psihički i fizički spremamo na to. Kada već planiramo da uložimo želimo da uložimo, a da to bude funkcionalno i da traje dugo.

Tek nakon toga dolaze pitanja u vezi sa samim izgledom. Ukoliko želite da vaše kupatilo izgleda luksuzno,a jednostavno nemate  novac za ogroman luskuz, a svakako ste planirali renoviranje, onda imamo par ideja za vas, kako da učinite vaše kupatilo najluksuznijim delom vašeg doma. 

Okruglo ogledalo 

Uglavnom se svi odlučju za obična ogledala prvougaonog oblika ili ogledala koja dolaze u sklopu polica. Pokušavamo da izbegnemo trendove koji su opšte prihvaćeni i koji se nalaze u gotovo svakom domu. Hajde da izaberemo ogledalo koje će sasvim promeniti izgled vašeg kupatila i biti drugačije od standardnog kupatilskog nameštaja. Okruglo ogledalo je definitivno preko potrebno ukoliko želite promenu vrednu pomena. I naravno, što veće okruglo ogledalo to će efekat biti bolji. 

Korpe od trske

Naravno ovo su sada neke sitnice, koje dolaze nakon kompletno renoviranog kupatila. Korpe od trske čine da kupatilo izgleda minimalistčki,urbano, ali i luksuzno u svakom smislu. Morate tačno programirati pre renoviranja gde te korpe mogu da stanu i da napravite kao saliveno mesto za njih. Samo na taj način te korpe imaće svoju poentu u vašem kupatilu. Dakle, mislite o njima i kada pravite plan renoviranja. 

Tuš kabina od poda do plafona 

Tuš kabina od poda do plafona je sada potpuni hit, a za njeno postalvljanje neophodni su kvalitetni paravani za tuš kabine. Obične, potpuno zatvorene tuš kabine definitivno više nisu u modi. Ukoliko želite da vaša tuš kabina pomogne vašem kupatilu da izgleda luskuzno, onda razmišljate u pravcu tuš kabina u nekim luskuznim hotelima. I sami znate koliko je dobar osećaj zakoračiti u tu tuš kabinu. Pritom te tuš kabine su i vrlo funkcionalne i lake za održavanje. Vodite računa i o tuš bateriji, jer ukoliko odaberete pogrešnu možete totalno poremetiti koncept. 

Minimalističke pločice 

Za ovakav tip kupatila – kupatilo koje želite da izglda luksuzno, obavezno je izabrati tip pločica koje su jednostavne, ali izgledaju lukuszno. Zato savetujemo da to budu pločice koje imaju minimalističke šare ili šare koje se gotovo uopšte ne vide. Te pločice treba da se nalaze svuda u kupatilu, čak i u tuš kabini. Obratite pažnju šta ćete sa plafonom, zato što gore može na primer da vam se nalazi neka konstrukcija od drveta i zato vodite računa da bude jako lepo povezana sa ostatkom kupatila, a posebno sa pločicama – bojom, dizajnom i šarama. 

Biljke u kupatilu 

Biljke u kupatilu su sjajna ideja. I možete na primer imati samo jednu biljku i to je sasvim u redu. Izaberite neku koja raste u širinu i odredite tačno kutak za nju. Izaberite neku prilično zelenu, koja neće menjati oblik i boju tokom zimskih i letnjih meseci. Naravno da je važno da odaberete biljku koja je prava i prirodna, a ne veštačku, zato što će to odmah biti primećeno i onda ništa od vašeg na izgled luksuznog koncepta. 

Umetnička dela 

Još jedna interesantna stvar jesu umetnička dela u kupatilu. To može biti na primer neka skulptura mala pored lavaboa, na polici ili može biti samo jedna slika na zidu. Naravno sa ovakvim stvarima ne treba preterivati, tako da jedna slika biće sasvim dovoljna. 

Izvor: Nantes kupatila

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *