polaganje za voznju

Kako da trema potpuno nestane prilikom polaganja vožnje

Ta trema zadaje muke mnogim kandidatima, da ne kažemo vozačima početnicima. Upravo ona može da nas koči, da nas sputava, da nam onemogući da ostvarimo neke naše ciljeve. Strahovi i trema nisu naivni. Naravno, strah je nešto sasvim drugo, dok je trema jedno kratkotrajno stanje, koje se lako prevazilazi. Strah je zaista nešto drugo i kada imate strah prilikom polaganja za vozačku dozvolu, onda treba da se obratite nekom stručnijem licu, koje će vas posavetovati kako da pobedite strah. Međutim, kada je u pitanju trema, to zaista ne nekoliko jednostavnih načina možete da prebrodite.


Na časovima budite posvećeni

Trema nestaje kada ste dobro uvežbani. Kada znate da ništa ne može da vas iznenadi, kada ste u svaki vaš potez sigurni, kada znate kako sve funkcioniše i kada znate da predvitie vaš svaki naredni korak, onda to znači da će trema nestati. Gde je sigurnost prisutna tu treme nema. Vežbajte, vežbajte i samo vežbajte. To je osnova svega. Kao što je već rečeno, kada steknete dovoljno sigurnosti, neće postojati ni milimetar prostora za tremu. Zato se trudite da uživate u procesu polaganja za vozačku dozvolu. Nemojte da dozvolite da vam to bude stres i jedna vrsta napora.

Ako je tako, naravno da će se tu javiti i trema, naravno da će se javiti i osećaj nezadovoljstva i nesigurnosti i onda će vam biti mnogo teže da izađete na završni test. Naravno da i mnogi koji imaju tremu polažu vožnju, ali će vama biti mnogo jednostavnije ukoliko na dan polaganja dođete rasterećeni i bez treme. I nemojte misliti ako je najjeftinija auto škola u Beogradu da će te lako položit, bez stresa i treme. Naprotiv, jeftinije škole često imaju odlične stručnjake koji vas sigurno nećete pustiti bez znanja da uzmete dozvolu.

Ne razmišljajte negativno u napred

Trema nastaje kao posledica naših misli. Mi mislimo da ćemo na polaganju nešto da pogrešimo, da nećemo znati koji potez treba da nam bude sledeći, da ćemo praviti katastrofalne greške, da će nas oboriti i slično. Međtuim, to je jako pogrešno. Vi ste u svojoj glavi u potpunosti razvili teoriju i vi sa takvim stavom dolazite na polaganje. I onda je potpuno logično zašto se javlja trema, jer vi jednostavno očekujete da će vam se nešto loše dogoditi. Sve dok tako budete razmišljali, trema neće nestati već će se samo pojačavati. I zato pokušajte da prekinte negativne misli i počnite da razmišljate o tome kako ulazite u auto bez treme i tokom čitave vožnje osećate samo mir i ništa drugo.

Zamislite šta najgore može da se desi

Dakle, kada je u pitanju polaganje za vozačku dozvolu, onda je verovatno najgore što može da vam se desi jeste da vas obore. I ako je to najgore, zašto je onda to toliko strašno. Pomislite samo na to, ali nemojte da razrađujete priču. To nije ništa strašno, a to će se desiti imali vi tremu ili bili vi bez treme. Tako da trema može samo vama da naškodi da se osećate loše bez bilo kakvog razloga. Naravno da trema može da bude i pozitivna i onda i ne želite da se je se rešite. Ali, ovde govorimo o tremi koja i nije baš tako pozitivna i upravo zbog toga treba da je se otarasite što pre, kako biste, između ostalog, što lakše i zavšrili proces polaganja za vozačku dozvolu. Polaganje za vozačku dozvolu apsolutno može da prođe bez treme i stresa, a samo od vas zavisi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *