Kako da izađeš u provod sa ograničenim budžetom

Uglavnom svi vole izlaske i dobar provod, međutim za realizaciju nam je ponekad potrebno više novca nego što što smo u tom trenutku u mogućnosti da izdvojimo. Situacija nije uvek bajna: plata koja kasni, visoke cene pića i papreno skupe karte za koncerte samo su neki od razloga koji se ispreče između nas i nezaboravne večeri koji nude prestonički klubovi. A ponekad nam je toliko bitno da pobegnemo od svega, da nađemo vremena za sebe i izgubimo se u veselim ritmovima i uzavreloj atmosferi.

Ipak, zasigurno u najnezgodnijoj situaciji su skromni studenti, koji baš u trenutku života kada najviše čeznu za dobrim provodom, obično nemaju dovoljno novca da to sebi priušte. Cene studija obično su izrazito visoke, te roditelji nisu u prilici da im obezbede i solidan džeparac koji bi im pokrivao troškove noćnih izlazaka.

Stoga, odlučili smo  da u ovom tekstu izdvojimo neka male, ali korisne trikove uz koje ćete sa minimalno novca imati provod za pamćenje. Ako pravilno odabere gde izaći i racionalno isplanirate potrošnju, možete se zabaviti baš kao da ste izašli punog novčanika.

Detaljna organizacija

Za provod sa minimalnim budžetom od najveće važnosti je jako dobra organizacija. Dakle, kontaktirajte svoje prijatelje koji žele da vam se pridruže u izlasku, udružite snage i napravite detaljan plan cele večeri unapred.

Najbolje je da ih pozovete da pre izlaska svrate u vaš dom, gde ćete popiti nekoliko pića kupljenih u  lokalnom supermarketu. Druženje kod kuće ima svoje prednosti, na primer, bićete na toplom, slušaćete omiljenu muziku i možete uživati u prijatnom razgovoru i razmeni šala.

Letnji period nudi još više mogućnosti: umesto što ćete se družiti u stanu ili kući možete izaći napolje. Parkovi i šetalište pored reke odličan su izbor za druženje sa prijateljima i slušanje muzike sa obližnjih splavova. Naravno, obe varijante zamišljene su kao uvod u veče, odnosno kao dobro zagrevanje pred izlazak u grad.

Deljenje troškova

Osim što ćete se sa prijateljima dogovoriti kako da započnete veče, dobro je i da utvrdite pravila po kojima ćete ga završiti. Objasnite im svoju situaciju i unapred predložite da podelite troškove izlaska. Neka svako plati svoje piće, a ukoliko se iz provoda vraćate zajedno možete udruženim snagama platiti ceh za taksi.

Birajte pristupačnije mesto za izlazaka

Ako ste već kratki sa novcem, onda obavezno morate odabrati mesto za izlazak koje ima popularnije cene pića i u kom se ne naplaćuje ulaz ili garderoba. Dakle, elitni splavovi i moderni klubovi ne dolaze u obzir, ali postoji sasvim dobar izbor lokalnih kafana sa pristojnim cenama. Ne zaboravite da postoje i oni lokali gde možete za određenu fiksnu naknadu piti celu noć šta god poželite, što je takođe veoma isplativo.

Pratite objave na društvenim mrežama

Na društvenim mrežama kafana i klubova nalaze se sve informacije o programu i manifestacijama koje vas tamo očekuju. Osim toga, na službenim stranicama često se reklamiraju i različita sniženja ili akcije, kao na primer promotivne cene pića ili besplatan ulaz u lokal.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *