Jesen na Zlatiboru: sjajna ideja, a i isplati se

Razmišljate o tome da ove jeseni odete negde na odmor i na trenutak pobegnete od brzog načina života koji nameće posao, ali ne znate koju lokaciju izabrati, a ne pogrešiti?

Da li ste pomišljali o mogućnosti da to ovog puta bude planina Zlatibor? To zvuči zanimljivo, ali opet, niste sigurni šta odmor na planini u ovo doba može da ponudi.

Samo pomislite na činjenicu da ćete pobeći od gužve, buke i larme koja je tako uobičajena i sveprisutna, uspećete da se odmorite i fizički i psihički, a pritom ćete ostati oduševljeni svim onim što jedna planina može da ponudi. Odmah da vas upozorimo, moguće je da ćete sledeće godine jedva čekati da joj se vratite, jer je nemoguće sve istražiti u samo par dana. Pa ostaje još samo da vas uputimo šta to tako zanimljivo Zlatibor može da ponudi.

Osetite sve čari jeseni

Dok se zimi većina ljudi na bilo kojoj planini uglavnom preorjentiše na sneg i sve ono što se samim tim nudi, poput skijanja i tome sličnog, u jesen je situacija je ipak malo drugačija. Jesen je prelaz između letnjeg perioda i zime, sa sama jesen im veliki utcaj na prirodu koja u tom periodu definitivno ostavlja bez daha. Jesen je svojim bojama ’boji’ na najspektakularniji način i čini da se osećate kao u nekoj bajci. A upravo ova planina ima nepregledne predele čiste i netaknute prorode koja čeka da je posetie i da joj se prepustite.

Zlatibor ima više vrhova, najviši je Tornik sa 1496m nadmorske visine, a ističu se i Gradina, Brijač, Liska, Čigota i drugi, mada gde god da se zadesite, ostaćete ushićeni pogledom koji vam se pruža. Zlatibor zaista ima da ponudi mnogo, od reka i rečica i njihovih vijugavih tokova, preko vodopada, beskrajnih pašnjaka ispunjenih raznim biljkama koje vas samo mirisom smiruju, a neke bogami i leče.

Nemojte se zadržati samo na izučavanju ovih predela, planinarite malo za svoju dušu, u skladu sa svojim mogućnostima, pa tako svaki dan osvajajte neki svoj manji brežuljak. Naravnom, prethodno se uputite u turistički centar gde će vam sa zadovoljstvom objasniti sve što vas interesuje, a i više od toga.

Naoružajte se mapom, vodom, sendvičima i drugim potrebnim sredstvima, pa polako u otkrivanje novih mesta. A zašto to ne biste učinili na primer biciklom? Tako ćete uštedeti vreme, a i prelazićete sve mnogo brže i samim tim i videti puno više od Zlatibora. Ne moramo ni da pominjemo koliko je zdrava vožnja bicikla za čitavo telo, stoga otiđite i iznajmite neki, ili iz gepeka svog automobila jednostavno izvucite svoj sklopivi bicikl.

Apartmani Zlatibor za smeštaj, a kad je reč o hrani – samo nek je domaća!

Naravno pre svega treba da izaberete pravi smeštaj, jer nema dobrog odmora bez dobrog sna. Nema razloga za brigu, bar kad je ova planina u pitanju, ponuda je i više nego dobra. Imate veliku mogućnost izbora, tako da je nebitno da li tražite samo sobu sa kupatilom ili kompletno namešten stan, postoji nešto i za vas. Apartmani Zlatibor su svakako jedna od najpovoljnih opcija i sa njima ćete dobiti sve što vam je potrebno za nesmetan i udoban boravak.

I naravno, što se tiče hrane, obavezno sebi priuštite poneki doručak i ručak u nekoj od mnogobrojnih gostionica i restorana. Ukusni i izdašni obroci će vam dobro doći posle dana punog doživljaja. Još kad vidite koliko je raznovrstan meni, bićete i više nego zadovoljni. Uživaćete duhom, telom, ali i svim čulima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *