malim kupatilima

Jeftini detalji koji će učiniti vaše kupatilo božanstvenim

Kako bi stan kompletno bio sređen, pored soba, kuhinje i hodnika, pri opremanju moramo obratiti pažnju i na kupatilo. Da bi kuća izgledala perfektno, ni jedan njen deo ne sme ostati na pola doteran. Kupatilo se najčešće zanemaruje pri opremanju, ali tek kada je i ono popunjeno svim elementima koji doprinose vizuelno lepom utisku, možemo reći da je naš dom savršeno uređen. Mnogo stvari i ne primetimo kada se radi o kupatilu- ni koliko je zapravo u haosu, ali ni koji su to detalji koji bi mogli doprineti njegovoj upotpunjenosti. Zato kada se radi o opremanju kupatila obratite pažnju na kupatilske ormariće, ogledala  i rasvetu, kao tri stvari koje su međusobno povezane i jedna drugu dopunjuju.

Kupatilski ormarići

Kako kupatilo ne bi delovalo golo, odnosno prazno i nepotpuno, pored osnovnih kupatilskih elemenata: wc šolje, kade, lavaboa potrebno je postaviti i kupatilske ormariće. Njihova primarna uloga jeste odlaganje stvari koje su namenjene za korišćenje u kupatilu- peškiri,sredstva za ličnu higijenu i čišćenje, međutim oni mogu imati i jako bitnu ulogu kada govorimo o estetici kupatila. Pravilno odabran nameštaj za kupatilo može učiniti da vaše kupatilo zablista potpuno novim sjajem i da u potpunosti izmeni njegov dotadašnji izgled. Obogatiće i ispuniti prostor i doprineti da kupatilo izgleda daleko prijatnije i toplije nego ranije. 

Ogledala za kupatila 

Ogledalo nikako ne smemo izostaviti. Ono u kupatilu, kao i u drugim prostorijama može napraviti pravu magiju. Uz njegovo pravilno postavljanje, prostor će vizuelno izgledati veće, tako da je praktično za korišćenje u malim kvadraturama. A svojim dizajnom i oblikom može ići do savršenosti i sve ostaviti bez teksta.

U koliko su vam umivaonik i kada zaobljenih ivica, uz njih uklopite i oblik ogledala koje će biti okruglo ili ovalno, ili će činiti pravo malo umetničko delo ako nepravilno rasporedite više krugova. Ali ako je umivaonik nešto oštrijih ivica ili cetvrtastog oblika- birajte i četvrtasta ili pravougaona ogledala. Na vrata ormarića koja se protežu njegovom celom visinom, možete ugraditi ogledalo tako da će vam služiti za ogledanja prilikom biranja odevnih kombinacija za svakodnevne izlaske i proslave. Ono je praktično i ako imate malu decu, kako se ne bi povredila prilikom penjanja da bi se ogledala na visoko postavljenim ogledalima. 

Rasveta za kupatilo

Treći važan detalj za kupatilo koji će upotpuniti i akcentovati dva prethodno navedena svakako jeste rasveta. Poslednjih godina aktuelna je LED rasveta koja je namenjena korišćenju u celoj kući. U kupatilu je možete iskoristiti da njenom svetlošću u prvi plan stavite za vas najbitnije i najlepše elemente, ali i kako biste napravili prijatnu i opuštajuću atmosferu. Nezaobilazna je kada su u pitanju ogledala koja se koriste prilikom šminkanja. Dodatno će istaći oblik ogledala, ali će glavna namena biti dobra svetlost prilikom šminkanja ili sređivanja kose, kako biste sve uradili perfektno. Postavljanjem LED rasvete u tuš kabini dobijate potpunu atmosferu za uživanje i opuštanje pod tušem nakon napornog dana. A boje rasvete možete uklopiti sa bojom koju želite da istaknete na drugim elementima. Relaksacija u kupatilu koje je dobro opremljeno je zagarantovana.  

 

Stakleni paravani

Jedna od najnovijih inovacija u kupatilima jeste stakleni paravan koji se postavlja radi odvajanja dela kupatila koji će biti namenjen za kupanje od ostatka prostora. Podne pločice se postavljaju tako da imaju blagi nagib ka slivniku, da se voda ne bi razlivala po celom kupatilu, a sam paravan štiti od prskanja vode i ostavljanju fleka od kamenca po ostalim elementima. Staklene paravane za kupatila možete koristiti u malim kupatilima kao idealno rešenje umesto  tuš kabine ili kade, jer prostor neće delovati natrpano I opterećeno. Dobra strana ovih paravana jeste i daleko jednostavnije održavanje i čišćenje,kao i laka uklopivost u svaki enterijer kom će dati potpuno moderan izgled. 

Dekoracija

Za dekoraciju kupatila neizostavan deo jesu biljke. U keramičkim saksijama ili staklenim vazama, zelenilo biljki uneće živost, plahovitost, vedrinu i svežinu u vaše kupatilo koje će delovati interesantnije i elegantnije. Boju saksije možete uklopiti sa posudom za tečni sapun, čašom za odlaganje četkica za zube, sunđerom za kupanje, peškirima za ruke- a polazna boja za to vam može biti boja šare na pločicama- ako ih imate, a ako ne izaberite sebi  najdražu boju. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *