Transport robe

Jeftina roba i jeftin transport, dobitna kombinacija uspešnog biznisa

Tržišna konkurencija na svetskom nivou zahteva maksimalno posvećivanje pažnje kupcima i potrošačima, kao i prilagođavanje njihovim potrebama uz pronalaženje odgovarajućeg načina da se ujedno ostvari i profit kao cilj poslovanja. Mnoge poznate kompanije stekle su ogroman profit zahvaljujući razvijanju novih načina poslovanja, kao što je uvoz robe iz inostranih zemalja, u kojima se proizvodi po veoma niskim cenama.


Uvozom robe iz inostranstva plaća se i transport, koji u zavisnosti od zemlje iz koje se prevoze proizvodi, može biti skuplji ili jeftiniji. Trošak može biti i carina, osiguranje ili neki drugi u vezi sa nabavkom robe. Povezivanjem jeftinih cena roba sa niskim transportnim troškovima, dobitna je kombinacija uspešnog biznisa. Kina je jedna od zemalja koja omogućava prethodno navedeni spoj i veliku zaradu. Transport robe iz Kine pruža dodatno uvećanje zarade, jer je veoma isplativ i povoljan.

Kina – proizvođač jeftinih proizvoda

Proizvodi i roba iz Kine veoma su jeftini. Razloga za to je mnogo. Prvenstveno, u Kini je sve drugo jeftino – od hrane, stanovanja, prevoznih sredstava i drugih stvari neophodnih za pristojan život. Tačno je da ova, najmnogoljudnija zemlja na svetu plaća radnu snagu jeftino, i zato su niski troškovi proizvodnje. Međutim, ta radna snaga živi sasvim solidno sa relativno nižim primanjima, jer je sve drugo jeftino, pa čak i uštede od zarade koja je kao minimalna u našoj zemlji. Više o proizvodnji u kini pročitajte ovde.

Odatle proizilaze i jeftini proizvodi i roba, različitog nivoa kvaliteta. Postoje proizvodi koji nisu previše kvalitetni, ali isto tako postoji niz drugih čiji je kvalitet odličan, a cene povoljne. Zato je veoma isplativo poručivati proizvode „made in China“, jer pružaju prosečan nivo kvaliteta za veoma nisku cenu. Takođe, u južnijim gradovima su različite poreske dažbine, pa postoje i različite cene. Transport robe iz Kine, omogućava jeftinu nabavku proizvoda, koji se kod nas prodaju po višim cenama i ostvarivanje zarade, a opet da ta cena bude niža od sličnih proizvoda u našoj zemlji.

Niski transportni troškovi robe iz Kine

Transport robe iz Kine jedan je od načina uspostavljanja uspešnog biznisa, u kombinaciji sa jeftinom kineskom robom. Mnoge agencije bave se prevozom robe iz ove udaljene zemlje, po povoljnim cenama, jer transportuju veliku količinu robe i proizvoda avionima, kao i kontejnerima od najvećih luka iz Kine. Kako je i veliki broj različitih prevoznika na ovoj relaciji, to pokazuje da je i konkurencija među prevoznicima velika, što implicira takmičenje i trud za privlačenje kompanija i u ovom segmentu.

To je za uvoznike dobro, jer biraju prevoznike sa nižim cenama za transport robe iz Kine. Cena koštanja transportnih troškova je veoma niska, što kad se doda na cenu robe, čini nabavnu cenu niskom, pa samim tim povećava i mogućnost dobre zarade od prodajne cene na našem tržištu. Suština uspešnog biznisa na osnovu transporta robe iz Kine je to što je jeftina roba, kao i troškovi transporta. Na taj način se u kontinuiranim nabavkama i prodajama po višim cenama stiče velika razlika u cenama, što dovodi do rasta profita tokom vremena.

Formiranje cene proizvoda iz Kine za uspešan biznis

Niska cena kineskih proizvoda omogućava težnju da se stalno uvozi baš roba iz ove zemlje, što povećava posao inostranim proizvođačima iz te zemlje, ali ujedno i omogućava razvoj biznisa domaćih kompanija koje vrše uvoz. Cena se formira kada se saberu troškovi robe koji idu proizvođačima i troškovi za transport robe iz Kine, koje idu prevozničkim agencijama.

Zbir tih cena može biti u protoku vremena niži ili viši, ali svakako omogućava da se ostvari zarada, koja je razlika između cene po kojoj je roba nabavljena i cene po kojoj se ta roba prodaje. Još ako se poručuju ogromne količine, moguće je ostvariti različite popuste na cenu.

Transport robe iz Kine odličan je način za započinjanje, razvijanje i trajanje biznisa. Cene su veoma povoljne i omogućava da kompanije budu konkurente na tržištu, i uspešno privlače nove kupce i krajnje potrošače. Kako danas svako pronalazi način da opstane i zaradi, transport robe iz Kine je je sjajan način za dugotrajan uspešan biznis.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *