Instant i jeftina rešenja za glavobolju

Nekada imamo utisak da glavobolju nećemo izdražati. Kada smo na važnim sastancima i prisustvujemo važnim događajima, želimo samo da glavobolja što pre prestane, jer nam remeti sve.

Kada imamo neke svečane prilike, kada obavljamo važne poslovne zadatke, kada treba da učimo ili bilo šta što zahteva bilo umni bilo fizički rad jaka glavobolja može ozbiljno da nas poremeti. I tada nam treba instant rešenje. Naravno, dugoročnije uvek treba videti šta je uzrok glavoboljama, ali nekada nam je zaista u datom trenutku potrebno instant rešenje. Evo koja su to rešenja koja u trenutku mogu da učine da glavobolja prestane.

Kofein

Kafa u trenutku može da vam olakša glavobolju, u zavisnosti naravno od uzroka koji je do nje doveo. Ukoliko je tog dana niste popili, a navikli ste na kafu i to može biti jedan od razloga. Tako da, obavezno probajte sa kofeinom. I možete uzeti kafu koja vam najviše prija, bilo da je to sa mlekom ili sasvim običnu crnu tursku. I jedna i druga mogu efikasno rešiti problem.

Čajevi

Čaj od kamilice, nane, đumbira sa limunom, valerijane ili matičnjaka može takođe da deluje u datom trenutku. Matičnjak i valerijana doprinose opuštanju mišića i generalno opuštanju celog tela, smiruju tok misli i sigurno je da će vam prijati. To je nešto što sigurno uvek imate na vašem poslu, a i ako nemate, najbliža prodavnica će sigurno imati, makar čaj od nane ili kamilice. Kako biste to predupredili savetujemo da uvek kod sebe na poslu imate upravo ovaj čaj.

Masaža i istezanje glave i vrata

Uglavnom glavobolje dolaze i od stresa. Ceo dan u istom položaju, radimo, ne prestajemo da gledamo u računar, ne pomeramo se, sav stres se skuplja u našim ramenima i vratu. Zato lagano probajte da opustite vaš vrat, da ga malo istegnete, da ga pomerite. Dajte sebi vremena i nekoliko minuta i vrlo je verovatno da će stres i glavobolja popustiti.

Izađite na svež vazduh i udaljite se od računara

Nekada glavobolja može da bude direktna posledica predugog sedenja ispred računara. Jednostavno postoje zračenja koja nam ne prijaju i to u posebnim danima. Tako da, kada se desi glavobolja, izađite malo napolje, prošetajte, opet dajte sebi oduška. Izađite na vazduh, udahnite svežinu, protegnite se i protegnite noge, potrudite se da u tom trenutku ni o čemu ne razmišljate. Videćete kako će vam sigurno biti lakše.

Hladne obloge

Ukoliko je glavobolja izuzetno intenzivna onda savetujemo čak i hladne obloge. Da, na poslu. Ukoliko ne želite da pijete lekove ili vam pak lekovi i ne pomažu, onda je vreme za neke efikasnije metode. Napunite kesu ledom i prislonite je na čelo, možete čak u nekim trnucima i na vrat. Nemojte naravno preterivati i držati predugo. Biće dovoljno i 15 minuta. Ako vam ne prija, vraćajte i stavljajte ponovo, naizmenično. Ovo bi sigurno trebalo da upali, ukoliko imate tu mogućnost dok ste na poslu ili dok ste na nekim sastancima. Ujedno radite i masažu. Nakon toga trebalo bi i da se utoplite, jer toplota takođe onemogućava glavobolji da se javi. Možda vam nije prijala klima tog dana, možda ste se jednostavno nazimili prethodne večeri. Sve to može da utiče, tako da je utopljavanje jedan od instant metoda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *