Hitne pozajmice – rešenje problema

S obzirom da život može biti nepredvidljiv nekim ljudima se dešava da im je potrebna hitna novčana pozajmica. Može doći do iznenadnog velikog kvara u stanu ili kući, ozbiljne bolesti člana porodice, dobre ponude za finansijsko ulaganje ili pokretanje sopstvenog biznisa, pojave izvršitelja zbog  neplaćenih računa i tada moraju da traže novac i finansijsku pomoć. 

 Može se desiti da ne mogu da podignu kredit u banci ili da ne žele da kvare prijateljstva zaduživanjem i onda pomoć traže u nekoj od firmi koja se bavi pozajmljivanjem, zalaganjem i otkupom dragocenosti. Po pravilu firme koje se bave kreditiranjem moraju biti registrovane i pre uzimanja novca kod njih uvek treba proveriti da li se zvanično vode kao preduzeće za tu vrstu poslova. 

Brze pozajmice

Uz odgovarajuću kamatu firme ovog tipa vam omogućavaju brze novčane pozajmice kojima u kratkom vremenskom roku razrešavate svoju nepovoljnu finansijsku situaciju. Pozajmice su kratkoročne prirode i moraju se vratiti u roku od godinu dana. 

Pored direktnog odlaska u firmu, zahtev za pozajmicu možete podneti i online. Prilikom podnošenja zahteva potrebno je priložititi i  dokumentaciju potrebnu za obradu finansijske usluge pozajmice. Sve ovakve firme garantuju diskreciju i poslovanje uz visoku profesionalnost. Ako ne želite pozajmicu koju ćete vraćati uz kamatu, postoje i drugi načini kako brzo da dodjete do keša. Često se ljudi odlučuju da založe ili daju na otkup svoje vredne predmete kao što su zlato, automobili, nekretnine,..

Zalaganje i otkup dragocenosti 

Najrazličitiji predmeti se mogu založiti. Može se založiti zlatni nakit (lančići, narukvice, minđuše, dukati, zlatnici), belo zlato, satovi, automobili, motori, tehnika ( mobilni telefoni, fotoaparati, LCD televizori, desktop računari, laptopovi), nekretnine (stanovi, garaže, kuće, poslovni prostori, zemljište,…). 

Zalaganjem dragocenosti možete za kratko vreme i brzo doći do novca, a da svoje vredne stvari ipak ne prodate. Ako se odlučite da založite nešto sa firmom sklapate ugovor, novac dobijate odmah a u ugovoru se definiše nakon kog vremenskog roka svoj zalog možete i da otkupite ako želite. Uvek se možete odlučiti i da do novca u kratkom vremenskom roku dodjete tako što ćete dati  na otkup svoje dragocenosti. 

Otkup satova

Jedna od načina da se dođe brzo do određene sume novca jeste otkup satova. Zalagaonice mogu vršiti otkup i zlatnih i srebrnih satova. Otkupljuju se novi, polovni, ispravni i neispravni satovi, ručni, džepni, zidni, stoni, kaminski, budilnici ,.. bitno je jedino da su originalni. Otkupna cena zavisi od brenda, stanja u kome se nalazi sat i kolika je potražnja na tržištu.

Zlatan sat je uvek tražena i vredna roba i bez obzira da li je previše korišćen ili čak oštećen, to ne znači da on nema vrednost. Stručna lica u zalagaonicama procenju vrednost sata i formiraju cenu otkupa. Gledaju finoću zlata koju poseduje sat. Pod finoćom zlata se podrazumeva čistoća zlata tj.koliki je udeo čistog zlata u leguri. 

Kao i zlatni, tako se i srebrni satovi otkupljuju. Njihova vrednost jeste manja ali s obzirom da su i oni traženi jer predstavljaju atraktivan aksesorajz njihov otkup nije jeftin. Prilikom otkupa srebrog sata vrši se procena srebra, tj. njegova finoća. Finoća srebra je u suštini količina čistog srebra u leguri. Što je više čistog srebra i cena otkupa je naravno viša. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *