Egipat – destinacija na kojoj ćete dobiti najviše za uloženi novac

Da li ste nekada poželeli da letujete u Egiptu? Ako ste već letovali, onda verovatno imate želju da to učinite još jednom. Egipat je poseban, krajnje mističan i čudan svima nama koji dolazimo iz drugačijeg dela svete i apsolutno drugačije kulture.

Ali, u tome i jeste čar – u različitosti, osećaju da smo, čini se, na drugoj planeti. Toliko nam postane zabavno da jednostavno ne možemo da se zaustavimo, nego nastavljamo da istražujemo svaki kutak i da se oduševljavamo svakim novim običajem ili gestom, ukusom specifične hrane ili da neprestano govorimo koliko je uživanje ovde nerealno dobro. Sada, kada smo vas malo uveli u priču, treba na umu da imate i neke osnovne stvari ukoliko odlučite da provedete leto 2020. u Egiptu.

I zima je idelana za letovanje u Egiptu

Ako zimi imate neki odmor, da li ste možda razmišljali da ga provedete u Egiptu. Nemojte se brinuti, jer su temperature tamo i zimi preko 20 stepeni. Uživaćete u suncu i lepom vremenu, dok će na našim prostorima vejati sneg. Tako da, iskoristite tu priliku ukoliko je imate i začinite ovu zimu jednim pravim letom. Prijaće vama i vašem organizmu ovakva vrsta bega od realnosti.

Ukusna i raznovrsna hrana

Ono što treba da znate jeste da nećete ostati gladni u Egiptu. Inače, za Egipat se uglavnom nude all inclusive ponude, tako da imajte na umu da će vam zaista biti prijatno u svakom smislu. A kada je hrana u pitanju svideće vam se njihovi recepti, jer izuzetno vode računa o ukusu. Možda će vam neki njihovi začini biti čudni, ali svežim i zdravim namirnicama, kao i piletini i jagnjetini na egipatski način nećete moći da odolite.

Cenkanje je dozvoljeno i poželjno, a možete plaćati i u evrima i dolarima

Neće vas boleti glava kada počnete da sabirate i oduzimate i pretvarate egipatkse funte u vaš novac. Sve ćete moći da plaćate u evrima ili dolarima, kako vam je lakše. Važno je da samo uvek imate kovanice kod sebe, kako biste mogli da ostavljate bakšiš i častite konobare, jer imajate na umu – oni rade za izuzetno niske plate. Jedna jako važna stvar koja će vam svakako značiti na letovanju u Egiptu jeste cenkanje. Dozvoljeno je i poželjno. Ako se nikada do sada niste cenkali, sada ćete naučiti.

Fantastične piramide – izlet koji ne treba propustiti

Naravno da kada ste na letovanju u Egiptu neće propustiti tu priliku da posetite ono po čemu je realno Egipat najpoznatiji, a to su piramide. Nema potrebe da se sami organizujete, dakle sve vam se može dati na tacni u ovoj zemlji. Na vama je samo da poželite. To znači da se iz hotela za goste organizuju razne ture do piramida, ali i do drugih značajnih mesta, koja bi trebalo da posetite.

Prilagođen program za mališane

Letovanje u Egiptu je i te kako prilagođeno porodicama sa decom. Dok vi uživate, uživaće i vaši klinci, a to je ono što je nephodan uslov za sve malo veće porodice. U Egiptu će biti ispunjen. Razni bazeni, vodeni tobogani u okviru hotelskog kompleksa učiniće da se vaša deca samostalno zanimaju tokom celog dana, dok vi pored bazena pijuckate koktelčić i uživate u suncu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *