Budimpesta

Dočekajte Novu godinu u gradovima susednih država

Doček Nove godine vreme je kada mnogi nalaze način za idealnim provodom za praznike, ne štedeći ni izdvojeno vreme ni novac. Odlazak za Novu godinu u neki od gradova susednih zemalja sjajna je ideja. Bilo da se odlučite za Rumuniju, Mađarsku, Makedoniju, Crnu Goru, ili neku drugu susednu državu, napravićete dobar izbor.


Prednosti koje nudi doček Nove godine u susednim zemljama jeste to što kombinujete turističko putovanje sa novogodišnjim praznicima i odmorima. Upoznajete nove gradove, znamenitosti i atrakcije uz slavlje u najluđoj noći. Spoj lepog i korisnog učiniće da doživite nezaboravno iskustvo.

Doček Nove godine u Budimpešti

Budimpešta je susedni grad severa naše zemlje, prestonica Mađarske. Doček Nove godine u ovom gradu uvek je vrlo popularan i tradicionalno nezaboravan. Aranžmani za sam kraj godine su najtraženiji, jer su vrlo povoljne „last minute“ ponude, a program bogat. Organizacija odlaska na Mađarske večeri folklora i umetnosti, krstarenje Dunavom, poseta tržnom centru Kampona i Tropikarijumu, samo su deo novogodišnjeg putovanja.

Popularna je i zgrada Parlamenta, kao i Opera, Milenijumski trg, Muzej lepih umetnosti, čuveni restoran Gundel, dvorac Vajdahunjadi i mnogo mostova. Mogućnosti za večernji doček Nove godine su raznolike: od restorana, kafića i hotela, preko koncertnih trgova, do pabova i barova. Izbora je zaista mnogo, i prilagođen je mnogim ukusima.

Prevoz do Budimpešte

Način na koji ćete doći do Budimpešte zavisi od vaših želja, novčanih mogućnosti i raspoloživog vremena. Ukoliko ne biste voleli da idete sopstvenim autom, jer ipak decembar je mesec snega, leda i mrazeva, dostupni su mnogi drugi načini. Veliki je broj autobusa koji saobraćaju ka Budimpešti, u jednom ili oba pravca.

Budimpešta prevoz može biti organizovan na više načina. Možete angažovati samo prevoz do Budimpešte, ili celokupni novogodišnji aranžman od dva ili više dana. Pored ovog načina, kombi prevoz Budimpešta takođe je sve popularniji u našoj zemlji. Razlog je što prevozi manji broj putnika, cenovno je povoljan, a više prilagodljiv od autobuskog u smislu vremena polaska, povratka i rute kretanja.

Kombi prevoz obično nudi putnicima i da dolaze do domova po njih. Cena je povoljna, kreće se oko 3.000 dinara, a slično je i za autobus. Još jedna varijanta odlaska u Budimpeštu na doček Nove godine jeste avionski prevoz. Ovo je najbrži vid prevoza, let traje samo sat vremena i 15 minuta, što je odlično. Međutim, cene karte su znatno više od drugih načina prevoza, pa tako u jednom pravcu morate da izdvojite između 117 i 529 evra u zavisnosti od avio kompanije, dok za povratnu kartu između 198 i 384 evra za ovu susednu destinaciju.

Doček Nove godine u drugim susednim gradovima

Pored Budimpešte, dostupni su i drugi novogodišnji dočeci u susednim gradovima. Naime, u Temišvaru se uvek organizuju koncerti, individualna i grupna putovanja. Takođe, na Ohridu u Makedoniji je tradicionalno mnogo naših građana na novogodišnjim odmorima i putovanjima, jer važi za fenomenalno mesto za odmor i uživanje. Pored navedenih mesta, popularne su i primorske regije Crne Gore, gde se takođe organizuje doček Nove godine sa urbano dobrim noćnim provodom. U Banja Luci, Sarajevu i Sofiji pamte se turistička putovanja u kombinaciji sa izlascima i užitkom u tradicionalnoj hrani ovih suseda, muzici i piću.

Mogućnosti za doček Nove godine u susednim državama su mnogobrojne, i ispunjavaju želje svakog pojedinačnog posetioca. Budimpešta je grad evropske tradicije i mode, koji je iznedrio višestruko mnogo turističkih atrakcija, i odličan je za novogodišnju euforiju i provod.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *