Da li ste znali čemu sve može da Vam posluži kokosovo ulje?

Namirnica koju bi trebalo neizostavno da počnete da držite u svom domaćinstvu jeste kokosovo ulje.

Blagodeti ovog ulja kako po zdravlje, tako i spoljašnji izgled, neizmerne su, a neke od njih će Vas sigurno iznenaditi i naterati da ubrzo počnete svakodnevno da ga koristite.

Efikasno i brzo mršavljenje

Ako muku mučite sa kilogramima koji Vam se često, i nakon dijete, vraćaju, onda je kokosovo ulje pravo rešenje za Vas.

Samo jedna supena kašika dnevno učiniće da se masne naslage počnu lagano topiti. Posebno treba pomenuti da kokosovo ulje efikasno skida salo sa struka i stomaka, inače najtežih mesta za odstranjivanje neželjene masnoće.

Za mršavljenje kokosovo ulje je delotvorno iz dva razloga. Prvi je što daje energiju za ceo dan, te na ovaj način sprečava napade velike gladi i duže Vas čini sitim. Drugi je taj što ubrzava metabolizam, te podstiče izbacivanje svih štetnih materija i na taj način ubrzava mršavljenje, a kilogrami uz pomoć njega skinuti se više ne vraćaju.

Odlično za imunitet

Ako patite od alergija i čestih prehlada ili imate česte glavobolje, kokosovo ulje je pravi spas. Naime, kako ono ubrzava metabolizam, to potpomaže čišćenje organizma, istovremeno blagotvorno utičući na njegovu samoodbranu i celokupno stanje.

U isto vreme, kokosovo ulje je odličan borac protiv crevnih parazita i svih drugih bakterija. Odlično je i za borbu protiv umora i iscrpljenosti, te poboljšanje koncentracije i memorije, jer daje energiju za čitav dan.

U ove svrhe, preporučuje se da koristite ekstra devičansko kokosovo ulje.

Kokosovo ulje odlično za kožu i kosu

Bogato zasićenim i nezasićenim, a zdravim, masnim kiselinama, kokosovo ulje je odlično za hidriranje kože i kose.

Ono umiruje upaljenu kožu, posebno posle depilacije i nakon sunčanja, dok istovremeno pomaže isušenoj koži da se oporavi i dobije sjaj. Samo nekoliko kapi je dovoljno dodati kremi ili gelu za tuširanje za potpuni oporavak kože.

Istovremeno, kokosovo ulje leči suve i ispucale krajeve kose, te masku napravljenu od njega treba nanositi jednom u dve nedelje kako bi se ovaj problem rešio. Dobro je i za probleme sa opadanjem kose, jer jača vlasište.

Može se koristiti i kao lek

Dobra vest je da u domaćinstvu kokosovo ulje možete koristiti i kao lek. Ono je odlična prva pomoć kod uboda insekata jer umiruje kožu i svrab. Takođe je odlično kod svih kožnih alergija.

Istovremeno se može koristiti i pri unutrašnjim upalama, posebno kod problema sa bakterijama i gljivicama svih vrsta.

Dobro je i protiv opstipacije, dok se smatra lekovitim i kao pomoćno sredstvo u lečenju bolesti poput Alchajmerove i Parkinsonove.

Dobro je i kao dodatak ishrani jer jača imunitet i potpomaže kod svih vrsta crevnih bolesti.

Pošto pomaže otklanjanju svih vrsta parazita, kokosovo ulje treba koristiti i u borbi protiv vaški ili za ispiranje desni. Takođe, ono je odlično i u slučajevima reume i svih problema sa zglobovima, jer efikasno umiruje ovakve vrste bolnih mesta blagom masažom.

Sve ovo su i više nego dovoljni razlozi da kokosovo ulje uvrstite u svoju ishranu i negu što pre!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *