multimedije za auto

Da li se isplati kupovati kineske multimedije za auto

Danas svi želimo najbolje u svojim automobilima, a to najbolje se uglavnom odnosi na multimedije za auto. Osim  što se želi, multimedija za auto je i potreba zbog brojnih stvari. Najpre, mogućnost tehnologija donela nam je navigaciju koja olakšava u ogromnoj meri svaku vožnju van poznatih ulica, gradova i zemalja, jer se na lak i jednostavan način može otići od jedne do druge tačke uz navođenja postavljene navigacije.

Pored toga, funkcionalna multimedija za auto odlična je za sva porodična putovanja, budući da se decima mogu satima animirati, a da ne odvlače pažnju tokom vožnje, što posebno razumeju roditelji. Tu je i opcija savršenog audio sistema, jer skoro svako ko vozi istog trenutka po ulasku u automobil pušta neku radio stanicu ili omiljenu muziku, zbog čega se teži što boljem zvuku u celom automobilu. No, sve se to može iskomplikovati ukoliko naiđete na kinesku verziju multimedije za auto.

Multimedija za auto

Prva i osnovna razlika između originala i kineske verzije multimedija za auto jeste u ceni. Kvalitetna, funkcionalna i multimedija sa dosta mogućnosti, sasvim logično je da će imati nešto jaču cenu. Međutim, kineske verzije se mogu naći po jako niskim i povoljnim cenama, iako specifikacije govore o vrhonskim mogućnostima.

Problem se odmah javlja pri ugradnji. Originalne multimedije za auto su standardizovane i mogu se ugraditi u većinu automobila, bez obzira na brend i model, dok su kineske nestandarizovane i teško ih je ugraditi. Kod njih, kao nestandarizovanih, javlja se višak kablova, ulaza i izlaza, koji nemaju gde da se povežu, zbog čega multimedija na kraju ne funkcioniše i ne radi. Nekad se naravno dogodi i da standardizovane multimedije ne mogu da se ugrade, ali u tom slučaju se dodaju radio blende i one rešavaju ceo problem.

Radio blende

Element koji se uvek uzima od ovlašćenih distributera jesu radio blende, jer samo one mogu bez problema da se ugrade i prihvate multimediju za auto, a osim toga, njihove cene su pristupačne i nema potrebe ići u potražnju za kineskim verzijama, jer razlika u cenama skoro i da ne postoji, a razlika u kvalitetu i mogućnosti ugradnje je ogromna.

Zvučnici za kola

Kada se radi o zvučnicima za kola, visokotoncima, na prvi pogled je nemoguće skoro videti razliku između kineskih i originala, jer napredovanje je dovelo do toga da veoma liče, a specifikacije govore u korist obe verzije. Međutim, zvučnici za kola koji su kineski je često nemoguće instalirati, baš kao i multimediju za auto, a i kada se ugrade, zvuk je često loš, sa čestim smetnjama i prekidima.

Uz sve to, ukoliko je nemoguće da se ugrade, ne postoji podrška ili centar, servis kojem je moguće obratiti se, jer garancija pri njihovoj kupovini ili ne postoji ili ništa ne znači. Za razliku od kineskih verzija, originalni zvučnici za kola osim što dobijaju tačnu i verodostojnu specifikaciju uz sebe, dobijaju i garanciju koja ima određeni period trajanja i tokom kojeg je moguće rešiti lako i brzo bilo koji problem. 

Svi navedeni razlozi i te kako su dovoljni da shvatite da je bolje pričekati kupovinu novih elemenata ili same multimedije za auto, nego ulagati u verziju čije je poreklo sumnjivo, a kvalitet najčešće nepostojeći.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *