Cene doma za stare i ostale pojedinosti

Pronaći najbolje mesto za vaše najbliže u poznim godinama nije lako. Nemamo svi mogućnost da ih smestimo tamo gde nam odgovora i tamo gde će nam biti blizu, zatmo moramo da se odlučimo za dom za stare.

Ali to naravno nije strašna opcija. To je ono što je nužda na neki način i potreba. Kada već donesete tu odluku onda treba da se upoznate i sa ostalim stvarima, a te stvari se uglavnom odnose na uslove, pa i na samu uslugu, ali i na ostale pogodnosti koje pružaju domovi za stare. Krenimo redom:

Ko može biti korisnik doma za stare

Verovatno je prvo pitanje koje ste postavili sebi bilo da li vaš rođak, roditelj,prijatelj, poznanik može da bude korsnik doma. Obično vlada mišljenje da na primer oni koji su nepokretni ili oni koji imaju Alchajmerovu bolest ne mogu da bud ukorisnici. Međutim, to nije tačno i to su apsolutno pogrešne informacije koje dobijate. Korisnik doma može da bude bilo ko, samo je naravno potrebno da on pristane na taj korak na neki način. Nije humano da nekoga bez sopstvene volje smestite u dom za stare.

Dakle, prevashodno vam je potreban njegov pristanak, zatim vam je potrebno da imate i dokumenta od lekara. To je jako važno da dostavite domu za stare, da bi medicinsko osoblje u domu znalo kako da se onosi prema vašim najbližima i kako bi oni naravno bili zadovoljni.

Da rezimiramo, bilo da je korisnik bolestan, zdrav, bilo da ima Alchajmera ili da prima terapiju on može da bude korisnik doma. U domovima za stare se uglavnom nalaze ona lica koja ne mogu samostalno da se staraju o sebi. Ali, treba da znate da se u domovima za stare nalaze i ona lica koja mogu da se staraju o sebi samostalno, ali su jednostavno izrazili želju da budu deo doma za stara lica, jer to nekada može da bude jako interesantno, jer društvo uvek prija, a i nega koju dobijaju u domovima.

Cene smeštaja u staračkim domovima OD

Cene doma za stare se uglavnom kreću od 30.000 dinara pa sve do 50.000 dinara, ali i više. Sve zavisi u koji dom za stare planirate da smesitete vaše bližnje. Prosečna cena prosečnog doma za stare može da košta od 30.000 do 40.000 dinara. U tu cenu ulazi naravno smeštaj, hrana, briga o korisnicima. U cenu ulazi i briga o pacijentima, usluge socijalnog radnika, kao i nega medicinskih sestara. Međutim, u cenu ne ulaze dodatne pregledi, u tu cenu ne ulaze neke specijalne kontrole, kao ni specijalni zahtevi korisnika. Tako da imajte to u vidu. Naravno da na početku treba da pitate šta sve ulazi u određenu cenu, kako biste na samom početku mogli da budete upoznati sa svim.

Dodatne aktivnosti u domovima za stare

Korisnicima u domu za stare su na raspolaganju društvene igre, karte, domine, mice i mnoge druge društvene igre. Za korisnike u domu se organizuju radionice, predstave, kreativne radionice, takmičenja nekada, prikazuju im se filmovi. Nekada dolaze i predavači, koji i te kako znače korisnicima i koji im jednostavno ulepšaju vreme koje provode tamo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *