Auto folije – i ofarban automobil i sačuvan budžet

Svi vozači automobila jako dobro znaju da je posedovanje sopstvenog vozila predivna, ali i dosta skupa stvar. Iako oni koji prodaju vozila vole da kažu za svoj auto „samo sipaj gorivo i vozi“ to u praksi nikada nije tako. Automobil traži konstantna ulaganja, a to je zapravo i jedini način da se spreče veći i skupi kvarovi.

Ipak, taj laksuz vožnje u sopstvenom automobilu je nešto što nema cenu i to je razlog što svi oni vozači koji vole da se požale na svoj auto zapravo ne bi nikako želeli da ga se odreknu.

Uz vožnju, naročito onu gradsku, neminovno idu i sitnije ili krupnije ogrebotine. Farbanje automobila je u tim slučajevima neophodno, kako iz estetskih razloga, tako i iz preventivnih, kako bi se sprečilo korodiranje limarije na tom mestu.

Ovaj posao se uglavnom odlaže za neke bolje dane, kad bude više para, pa se sve to otegne i na nekoliko godina, jer budžet nikad nije dovoljno popunjen. Međutim, auto folije su omogućile da vozači dobiju i mogućnost izbora. Više nije neophodno farbati automobil, jer auto folije omogućavaju uspešno „presvlačenje“ vašeg ljubimca na četiri točka, a po mnogo povoljnijoj ceni od farbanja.

Nova boja automobila za jedan dan

Veštim majstorima je potreban svega jedan radni dan da uz pomoć auto folije potpuno presvuku vaš automobil. Auto folije se izrađuju od posebne plastične mase i gotovo je nemoguće primetiti da li je auto ofarban ili prelepljen specijalnim auto folijama. Važno je znati da kvalitetne auto folije ne oštećuju originalnu boju vašeg automobila i da, kada ih skinete, treba samo lepo oprati auto i on će ponovo biti u svom prvobitnom ruhu.

Koliko košta „farbanje“ auto folijama

Da bi se auto u celosti oblepio auto folijama potrebno je izdvojiti od 300 do 600 evra, zavisno od veličine vozila i od kvaliteta auto folija. Ovo je, u proseku, za oko 50 posto jeftinije od farbanja automobila. Često se koristi i kod automobila kojima zapravo nije potrebno farbanje. Zašto? Zato što auto folije imaju i zaštitnu ulogu i mnogi vlasnici žele da sačuvaju originalnu boju svoj automobila od svih sitnijih grebanja i udaraca, a to je moguće uz folije za automobile.

Želja za promenom

Auto folije  su neretko i izbor onih vozača koji nemaju novac niti razlog da menjaju svoj auto, a opet bi hteli da naprave neku promenu. Naime, lepljenjem folija možete promeniti boju svog automobila, pa ako vam je dosadio vaš sivi auto, on u roku od jednog dana može postati zelen, crven ili kakav god želite. Ali u ovom slučaju obavezno imajte na umu da je promenu boje automobila potrebno prijaviti nadležnim organima i ona mora da se unese u saobraćajnu knjižicu vašeg vozila.

Kada postavite svoj auto folije na automobil, slobodno možete da ga tretirate kao da je ofarban pravom farbom, a to znači da bez problema možete da ga perete na uobičajen način, jedino izbegavajte oštre četke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *