6 saveta kako da odaberete svadbenu tortu

U suštini, dan venčanja je dan u kom proslavljate ljubav između vas i vašeg partnera sa kojim stupate u brak. Odmah posle činjenice da je to vaš dan, postajete svesni i potrebe da sve zvanice imaju svoje mesto u velikom danu, i da dugo nakon  proslave prepričavaju koliko im je lepo bilo.

Da biste sve to postigli neophodno je da obratite pažnju na detalje, i ništa ne prepustite slučaju. Za krupnije stvari – muziku, prostor, izbor garderobe ćete se i sami snaći, ali jedan od detalja koji može da izmakne vašoj pažnji je izbor svadbene torte. Zato smo tu mi, da vam pomognemo.

Počnite na vreme

Ono o čemu treba da vodite računa pri odabiru estetskih detalja na vašoj svadbenoj torti je kakav ste prostor odabrali za venčanje. Delikatni šlag neće izdržati toplotne udare na letnjem venčanju na otvorenom, koliko će to dobro podneti fondan. Tako da nakon što ste se odlučili za lokaciju, možete da krenete u potragu za svadbenom tortom.

Nađite poslastičara koji vam odgovara

Najsigurniji put do pravog izbora je uvek preko preporuke prijatelja koji su nedavno prolazili kroz istu situaciju, ili su prosto na nekoj proslavi jeli neverovatne torte. Ukoliko vam se sugestije drugih ne dopadnu, ili nisu ono što ste želeli od svoje svadbene torte, sleduje vam poseta lokalnim poslastičarnicama, degustacija uzoraka i slatke muke dok ne odaberete pravu tortu.

Ukoliko u vašem mestu i nije neki izbor poslastičarnica, pretragu proširite na internet. Slike torti nisu naravno dovoljan svedok njihovog dobrog ukusa, tako da potražite komentare ljudi, bilo na društvenim mrežama bilo po forumima, pre nego zakažete sastanak.

Odlučite se koji stil želite

Za slučaj da već nemate jasnu sliku u glavi kako vaša torta treba da izgleda, razmislite da li volite da svadbena torta bude geometrijski preciznog oblika? Da li ste za neke romantične svadbene torte? Ili možda glamurozne? Želite li tortu dekorisanu šlagom,  fondanom ili bez dekoracije? Jeste li za neki rustičan stil ili želite moderan izgled?

Spremni ste za sastanak sa poslastičarima koji su ušli u uži krug razmatranja. Bilo da je neko kod koga idete zbog preporuke, ili je ušao u vaš uži izbor nakon detaljne internet pretrage, bitno je da znate šta želite, u kakvom prostoru organizujete svadbu, kakvu dekoraciju enterijera imate na umu, koliko zvanica planirate i koliki vam je budžet. Recimo, dekoracije napravljene od šećera – cvetni aranžmani uglavnom, značajno podižu cenu, jer se prave ručno i jer je za njihovu izradu potrebno uložiti dosta vremena. Ukoliko ste baš zaljubljeni u takvu ideju možda pokušajte sa upotrebom pravog cveća. Dekoracija enterijera može vas, ili majstora torte za kog se odlučite, inspirisati i usmeriti u originalnom pravcu i što se dekoracije torte tiče.

Došli smo do ukusa

Vanila, čokolada, crveni baršun? Ukusi pralina, lešnik torte sa čokoladnim musom i karamel filom? Bademi, kokos, rum, voćni ukusi? Da li želite tortu na sprat? Da budu jedna na drugoj, ili posebno na tacni, koju čine tacne? Svaka torta da ima poseban ukus, ili sve da budu identične? Najbolji izbor je uvek onaj ukus koji je vama omiljeni – ne birajte ukuse koje svi vole, odlučite se za one koji su vama tiha patnja.  Što opet ne znači da ne treba da probate i neke nove kombinacije, i prilikom degustacije odaberete nešto ekstravagantno i drugačije. Vaša torta mora da bude i vizuelno i na nepcu savršena, i ne odustajte dok ne dobijete dobitnu kombinaciju forme i sadržaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *